Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Σύγχυση με τη δεύτερη νεκροψία της 28χρονης Λέσια

Κύπρος: Σύγχυση με τη δεύτερη νεκροψία της 28χρονης Λέσια

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη νεκροτομή οι δύο ιατροδικαστές εντόπισαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και στραγγαλισμού.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η δεύτερη νεκροτομία στη σορό της 28χρονης που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον 3οχρονο σύντροφό της στην Πάφο.

Ηδη κρατείται από τις κυπριακές Αρχές ο 3οχρονος σύντροφός της ο οποίος και ζήτησε να γίνει η δεύτερη νεκροψία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη νεκροτομή οι δύο ιατροδικαστές εντόπισαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και στραγγαλισμού.

Ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που θα παραστεί και στη δεύτερη νεκροτομή έκανε αυτοψία στη σκηνή όπου το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης Λέσια.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος έκανε λόγο για σύγχυση σχετικά με τη διενέργεια της δεύτερης νεκροτομής.

«Κάποιοι λένε ότι την νεκροτομή δεν θα την κάνω εγώ και θα την κάνουν πάλι οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας και κάποιοι άλλοι λένε ότι θα την κάνει η Χαρά Σπηλιοπούλου και θα είμαι εγώ παρατηρητής, στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Αυτοί που χειρίζονται τα θέματα στη Γενική Εισαγγελία τελούν υπό σύγχυση δεν ξέρουν τι τους γίνεται» ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι στη Γενική Εισαγγελία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τη νεκροψία. Η ώρα 9 θα είμαι στο χώρο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας για αυτοψία. Χθες εξέτασα τον υπό κράτηση ύποπτο. Ο ύποπτος έφερε πολλές εκδορές τριβής που συνάδουν με τρίψιμο προσπαθώντας να κατέβει τον γκρεμό, ήταν γεμάτος από τέτοιες εκδορές».

Κλείνοντας είπε ότι τα πράγματα στην Κύπρο όσο αφορά την ιατροδικαστική πρέπει να μπουν σε μια τάξη. «Κουράστηκα να τα λέω, κάποιοι στην Εισαγγελία δεν καταλαβαίνουν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου ο οποίος ανέφερε ότι ο ύποπτος είναι σταθερός στη θέση του και αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.

Η γνωριμία με τον 30χρονο στα social media

Η Λέσια,  αφήνοντας πίσω της την Ουκρανία, αναζητούσε ασφάλεια στη Κύπρο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια η μητέρα της. Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο.

Η κοπέλα και ο 30χρονος κατηγορούμενος, ομογενής από τη Γεωργία, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, διατηρούσαν σχέση τον τελευταίο μήνα και είχαν γνωριστεί στα social media, σύμφωνα με το Mega. Και οι δύο είχαν κοινή γλώσσα συνεννόησης τα ρώσικα, και έτσι συναντήθηκαν και άρχισαν να κάνουν παρέα.

Ο φερόμενος ως δράστης του φρικτού εγκλήματος κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία και υποστήριξε ότι ενώ βρισκόταν με τη φίλη του στην Πέτρα του Ρωμιού, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό. Προφασίστηκε ότι η κοπέλα, προσπαθούσε να βγάλει μια selfie κι έγινε το κακό.

Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα, εκτός από τα σημάδια που προκλήθηκαν από την πτώση, εντοπίστηκαν κακώσεις στον λαιμό και στα χέρια του θύματος, που προήλθαν πιθανώς από στραγγαλισμό. Την υποψία αυτή ενισχύει το κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024