Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΠΟ-μένως, τα παράπονά σας… στους θεσμούς

ΕΠΟ-μένως, τα παράπονά σας… στους θεσμούς

Μα δε λένε όλοι οι εξυγιαντές ότι πήραμε πίσω τις Κυριακές μας;

Καλή η επικοινωνία, ας μπούμε όμως λίγο και στην ουσία του θέματος. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έχει καταφέρει στο εφετινό πρωτάθλημα να έχουν παράπονα (εκπεφρασμένα με ανακοινώσεις, τιτιβίσματα, διαρροές) οι 13 από τους 14 και η 14η  ομάδα να γκρινιάζει όταν τύχει και δεν πάρει όλα τα σφυρίγματα όπως τα θέλει.

Ο Στηβ Μπένετ – εξαφανισμένος από προσώπου γης μέχρι προχθές – και ο Μάνταλος (επισήμως πλέον) ξεκάθαρα δεν θέλησαν ποτέ να φέρουν τους διαιτητές εκείνους που θα εξασφάλιζαν ομαλή διεξαγωγή αγώνων. Από την πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου μέχρι και την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ.

Αλλά και στη συνέχεια σχεδόν στα ίδια θα συνεχίσουν. Δεδομένα σε όλα αυτά ρόλο έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος, που έχει την εύνοια της ΑΕΚ και την αξιοπερίεργη ανοχή του καθολικά διαμαρτυρόμενου ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο Μπαλτάκος όποτε χρειάστηκε βγήκε μπροστά για τον Μπένετ.

Σωστά; Σωστά! Υπάρχει πρόβλημα; Χωρίς αμφιβολία και κατά κοινή παραδοχή, ναι! Υπάρχει αλλοίωση βαθμολογικού πίνακα; Όλοι (πλην ενός) αυτό υποστηρίζουν. Τους μάζεψε ο Μπένετ για να βρουν λύση; Ναι! Και τι τους είπε; Τίποτα! Ότι είναι δύσκολο να έρθουν ελιτ διαιτητές, ότι το πρωτάθλημα μας είναι απωθητικό λόγω εντάσεων και σε γενικές γραμμές ότι πρέπει να βολευτούν όλοι με τον κατιμά που (εφευ)βρίσκει και φέρνει.

Πώς αντέδρασαν οι ομάδες; Ο Ολυμπιακός μοίρασε 10 σημεία επισημαίνοντας την ανάγκη να πάμε στο νόμο του κράτους, δηλαδή στην επαγγελματική διαιτησία. Η Σούπερ Λιγκ προσφέρθηκε να βοηθήσει στην εξεύρεση ελιτ διαιτητών μέσω του ανθρώπου που το έκανε μέχρι και πέρυσι χωρίς να προβάλει διάτρητες δικαιολογίες για δήθεν απωθητικό/τοξικό πρωτάθλημα. Φέτος έγινε απωθητικό και τοξικό;

Μα δε λένε όλοι οι εξυγιαντές ότι πήραμε πίσω τις Κυριακές μας; Αφού, λοιπόν, τις πήραμε (και μπράβο μας) τί εμποδίζει τον Μπένετ να κάνει ό,τι ο Κλάτενμπεργκ; Γιατί ο Μπένετ είναι καλός που φέρνει τους ανύπαρκτους των ανυπάρκτων και ο Κλάτενμπεργκ κακός που έβρισκε από το πάνω ράφι; Τι είναι αυτό που κάνει τον Μπένετ καλό, όταν με το έτσι θέλω (του Μάνταλου και του Μπαλτάκου και του… επί της ουσίας προέδρου) επαναφέρει Έλληνες διαιτητές σε αγώνες που είχε εξ αρχής συμφωνηθεί ότι θα διαιτητεύσουν ξένοι; Όλα αυτά δεν τον κάνουν καλό! Ύποπτο τον κάνουν!

Την ώρα που στον Ολυμπιακό εξεγείρονται εδώ και καιρό με όλους τους τρόπους και σε όλες τις εντάσεις για αυτή την κατάσταση και προειδοποιούν για το προφανές… «πλάνο» του συστήματος, οι υπόλοιποι (επίσης διαμαρτυρόμενοι) επιθυμούν την γνωστή πρακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Ο Παναθηναϊκός ,ας πούμε, είπε ότι θέλει ελιτ διαιτητές, ότι είναι οκ με καλούς της πρώτης κατηγορίας και είπε «βάλτε και Έλληνες, αλλά αν κάνουν λάθος εξαφανιστείτε». Δε νομίζω να «ανατρίχιασε» κανείς. Την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο, μετά διέρρευσε διαμαρτυρία, αργότερα επικοινωνία του προέδρου του με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Αποτέλεσμα; Μηδέν. Ο Γιάννης Αλαφούζος, στο μεταξύ, έμεινε μια ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ, τα είπε κι έφυγε. Σύμφωνοι, είχε δουλειές. Δεν το λες και σκληρή στάση πάντως.

Ο ΠΑΟΚ, ο Ιβαν Σαββίδης δηλαδή, άφησε ανοιχτές τις επιλογές για διαιτητές από «όπου γης». Την ίδια στιγμή, κάθε εβδομάδα (συχνά και δυο φορές την εβδομάδα) ο Λουτσέσκου κατακεραυνώνει διαιτητές, VAR και το… «κράτος της Αθήνας». Που δεν είναι κράτος της Αθήνας, αλλά «κράτος» της ΕΠΟ. Πού να του εξηγείς; Εκείνος οπαδιλίκι ,άλλωστε, θέλει να πουλήσει. Ο Μάκης Γκαγκάτσης, στο μεταξύ, διακήρυττε στο τέλος της συνάντησης ότι μόνο ο επίσημος φορέας, δηλαδή η ΚΕΔ/ΕΠΟ, πρέπει να ορίζει τους διαιτητές. Κι ας φωνάζει ο Λουτσέσκου. Κι ας θεωρούν κι εκείνοι, οι βασιλείς των πέναλτι τα τελευταία χρόνια, τον βαθμολογικό πίνακα αλλοιωμένο. Βγάζετε άκρη;

Η ΑΕΚ, δια του Γιώργου Κοσμά, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη στους θεσμούς. Τί κάνουν οι θεσμοί ,όμως, δεν μας είπαν. Πώς αυτοί οι θεσμοί είναι εύκολα ελέγξιμοι δε μας εξήγησαν. Τις διαδρομές που καταλήγουν στον Μπένετ με τελικό σχέδιο την επιστροφή Ελλήνων διαιτητών δεν μας τις αποκάλυψαν. Και τελικά ποιοι είναι οι θεσμοί; Ποιος κυβερνά την ΕΠΟ; Ο πρόεδρός της; Μόνο ο πρόεδρός της; Τι ακριβώς γίνεται στο Πάρκο Γουδή; Αρχή ενός ανδρός; Φαίνεται δύσκολο να συμβαίνει αν κρίνουμε από τις πηγές των… εντολών.

Και σε τελική ανάλυση, ουδείς εξήγησε γιατί είναι καλύτερο τις τύχες επενδύσεων επιχειρηματιών που βάζουν τα ωραία τους εκατομμύρια να τις κρίνουν κάποιοι αδιευκρίνιστοι «θεσμοί» και όχι μια επιτροπή διαιτησίας που οι ίδιο από κοινού θα ορίσουν. Επίσης, ας μας πει κάποιος ποιος θεσμός είναι πάνω από το κράτος. Αυτή τη χώρα την έχουν φάει οι… θεσμοί.

Αύριο ανακοινώνονται οι ορισμοί της δεύτερης αγωνιστικής. Την Κυριακή παίζονται οι αγώνες. Την Τετάρτη διεξάγεται η τρίτη αγωνιστική. Και επειδή οι διαιτητές έχουν βρεθεί πριν τη συνάντηση και πριν ο Μπαλτάκος πάρει -δήθεν- διαβεβαιώσεις βοήθειας από τις διεθνείς προς εξεύρεση… καλών και ικανών ονομάτων, για ό,τι συμβεί τα παράπονά σας στους θεσμούς! Στο μεταξύ, ασχοληθείτε με φούστες, μπλούζες, δήθεν καταγγελίες για αυτό-προτεινόμενους ελίτ διαιτητές, ποιος είπε τί σε ποιον, με τι ύφος και ποιες λέξεις χρησιμοποίησε. Μην μπείτε στην ουσία. Μείνετε στον επικοινωνιακό πόλεμο προς μια κατεύθυνση. Μετά σκοτωθείτε και μεταξύ σας. Έχει ξαναγίνει. Θα βοηθήσει πολύ και τις ομάδες σας και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το οποίο ,εδώ που τα λέμε, δεν είναι και η… λυρική σκηνή σε συμπεριφορές. Κακό πράγμα η κοντή μνήμη.

Υ.Γ: Όποιος θεωρεί ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι αξιόπιστος, κανονικός συνομιλητής και κατάλληλος πρόεδρος για την ΕΠΟ ή ότι είναι κανονική η διαρχία στο Πάρκο Γουδή, κάνει τεράστιο λάθος. Και θα το βρει μπροστά του. Αργά ή γρήγορα. Μην αρχίσουμε τους συμψηφισμούς. Υποτίθεται ότι θέλουμε τις Κυριακές πίσω. Σωστά;

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024