Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η λογική του παραλόγου

Η λογική του παραλόγου

Ολοι όσοι κάνουν το άσπρο μαύρο προφανώς δεν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου

Η συνάντηση φιάσκο στα γραφεία της ΕΠΟ, έδειξε ότι σχεδόν όλοι (διότι ο Ολυμπιακός από την αρχή έχει μια σταθερή και κυρίως την ίδια θέση) δεν ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου αλλά τελικά για την πάρτη τους!

Διότι δεν μπορεί να έχουν όλοι συμφωνήσει η Superleague να πιέσει και να πάρει πρωτοβουλία για τον ερχομό elite διαιτητών και όταν φτάνουν μπροστά στο κρίσιμο σημείο να αλλάζουν τροπάριο.

Άρα βολευόμαστε για παράδειγμα με τον Δανό Κέλετ (που στο Τσάμπιονς Λίγκ περνάει απ…έξω έχοντας σφυρίξει μόνο σε προκριματικά τον Ιούλιο και όχι σε παιχνίδι υψηλού κινδύνου, Σκούμπι-Ντινάμο Ζάγκρεμπ) ο οποίος έπαιξε στη Λεωφόρο το κρίσιμο ντέρμπι «αιωνίων» που κρίθηκε με το πέναλτι που σφύριξε για τους γηπεδούχους στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η με τον Ιταλό Μαριάνι (έπαιξε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός) ο οποίος πράγματι ήταν μεγάλος διαιτητής, σε ηλικία όμως καθώς είναι 41. Διαιτητής πρώτης γραμμής (elite) δεν έγινε ποτέ και μάλιστα με συμπατριώτη του επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ (Ρομπέρτο Ροσέτι) ο οποίος προτίμησε να δώσει το χρίσμα στον Ορσάτο και στον Μάσα.

Ακόμα και με τον Πορτογάλο Πινέϊρο (πρώτα τον «κυνηγάνε» οι ίδιοι οι Πορτογάλοι) στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ή τον ανεκδιήγητο Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς που μετά το «χαμό» που προκάλεσε στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να «τινάξει» στον αέρα το Ελβετία-Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro με τον VAR να τον σώζει από γκάφα ολκής και να τον αναγκάζει να ακυρώσει πέναλτι…φάντασμα υπέρ των Ελβετών, ακριβώς όπως είχε γίνει και στο φινάλε του ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου πήρε πίσω το πέναλτι που είχε καταλογίσει υπέρ της Ενωσης.

«Μα δεν έρχονται elite διαιτητές» είναι το «Μότο» του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου και του αρχιδιαιτητή Στήβ Μπένετ.

Ο προκάτοχός του, ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ (τον οποίο κάποιοι αποκάλεσαν «αρχιαπατεώνα και στοιχηματζή» στη σύσκεψη που μάλιστα είναι βιντεοσκοπημένη από την ΕΠΟ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαππάς) είχε φέρει για το αντίστοιχο ΑΕΚ-Ολυμπιακού τον Ολλανδό Ντάνι Μάκελι!

Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα που ο Ολυμπιακός ήταν στο +11 από την ΑΕΚ τα Χριστούγεννα και το πήρε με 19 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 27 βαθμούς από την Ένωση.
Αντίθετα στο εφετινό ντέρμπι οι Ερυθρόλευκοι εάν έχαναν έβγαιναν ουσιαστικά εκτός τίτλου πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ!

Άρα σε ένα κομβικό ντέρμπι ήρθε ένας άγνωστος Ιταλός ο οποίος μόλις στο 5ο λεπτό χάρισε αποβολή στον Μουκουντί ενώ στο 15ο λεπτό ο Μίτσελ του είπε κόσμια «Απαιτούμε σεβασμό, δεν μας έχεις δώσει ούτε ένα φάουλ» !

Ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά τα χρόνια της…εξυγίανσης των ξένων διαιτητών του VAR των πλει οφ έχει πάρει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με ρεκόρ βαθμών και νικών επι των αντιπάλων του με τον παγκοσμίου κλάσης Ολλανδό ρέφερι Κάιπερς να διευθύνει τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τον τελικό με την ΑΕΚ το 2021 στο Βόλο σε μια υποδειγματική (κατά γενική ομολογία) διαιτησία.

Στην περίπτωση του Στήβ Μπένετ και επί θητείας Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ ακόμα και στην…τύχη να διαλέγανε κάποιους διαιτητές δεν θα μπορούσαν να φέρουν τόσο κακούς ρέφερι.

Εδώ το Άρης-ΠΑΟΚ που ο ίδιος ο τεχνικός του Δικεφάλου ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως πολύ ιδιαίτερο για τη Θεσσαλονίκη, ο Μπένετ έφερε τον Σουηδό (αραβικής καταγωγής) Αλ Χακίμ ενώ ο προκάτοχος του είχε φέρει (δύο φορές για το συγκεκριμένο παιχνίδι) τον Γερμανό Φέλιξ Μπρίχ από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης που έχει και τον τρόπο να επιβληθεί στους παίκτες ιδιαίτερα σε ένα τόσο απαιτητικό – απ’ όλες τις απόψεις – ντέρμπι.

Αρα ο Στήβ Μπένετ ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να πείσει elite διαιτητές να έρθουν έστω την ύστατη ώρα για τα πλέι οφ στην κορύφωση του πρωταθλήματος.

Ακούσαμε για καταγγελία του Δανού Κέλετ (ακόμα την περιμένουν στην ΟΥΕΦΑ…) αλλά τη μόνη που θυμόμαστε να συζητήθηκε στα μέρη μας ήταν των Πορτογάλων διαιτητών στο ΑΕΚ-Αρης στο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο του 2020.

Όπου ο παρατηρητής του αγώνα Συμεών Τσολακίδης έγραψε πως αστυνομικοί είδαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να χαστουκίζει τον Θόδωρο Καρυπίδη, ενώ γίνεται αναφορά και σε επίθεση σε έναν εκ των διαιτητών, τον οποίο οπαδός της ΑΕΚ έπιασε από τα γεννητικά όργανα!

Οι διαιτητές άργησαν να βγουν στο 2ο ημίχρονο για 18 λεπτά και χρειάστηκε το τηλεφώνημα του συμπατριώτη τους Μέλο Περέιρα για να μη διακόψουν τον αγώνα.

Την Κυριακή αρχίζει και πάλι ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών και καλούνται να δείξουν πράγματι ότι θέλουν να τον προστατεύσουν, γιατί μέχρι στιγμής ο μόνος  που το έχει κάνει (με λόγια και πράξεις)  είναι ο μόνιμος πρωταθλητής εδώ και μια τριετία, Ολυμπιακός.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024