Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Calvin Klein Denim Guide: Τα τζιν που θα αγαπήσουμε φέτος την Άνοιξη

Calvin Klein Denim Guide: Τα τζιν που θα αγαπήσουμε φέτος την Άνοιξη

Το απόλυτο must των πρώτων ηλιόλουστων ημερών της χρονιάς φέτος αποκαλύπτεται με χίλια διαφορετικά πρόσωπα

Αναπολογητικά casual και συγχρόνως το απόλυτο go-to για τις ημέρες που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε στο γραφείο. Άλλοτε basic και άλλοτε πλήρως elevated, laid back ή ανεπιτήδευτα αισθησιακό, «σκληρό» και αρρενωπό ή αναπάντεχα θηλυκό. Το denim έχει κατακτήσει επάξια την ανδρική και γυναικεία γκαρνταρόμπα σε όλες του τις εκδοχές – και ειδικά την Άνοιξη έχει πάντα την τιμητική του.

Αναζητώντας τις τάσεις της φετινής σεζόν, δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας από την ανοιξιάτικη συλλογή του brand που ταύτισε το όνομά του με την πιο cool και sexy πλευρά του αγαπημένου μας υλικού: της Calvin Klein. Φέτος, τα εμβληματικά Calvin Klein Jeans αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη γοητεία, παρουσιάζοντας πέραν των κλασικών τζιν παντελονιών και ένα πλήθος από statement denim κομμάτια και ενδιαφέρουσες προτάσεις για fresh καθημερινές εμφανίσεις.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίσαμε updated classics και ολοκαίνουργιες εκδοχές του denim που θα ορίσουν τις φετινές ανοιξιάτικες τάσεις και θα αποτελέσουν την ιδανική βάση για τα day & night looks των επόμενων μηνών. Και διαπιστώσαμε ότι οι φετινές επιλογές έχουν κάτι για όλους και όλες.

Η επιστροφή των straight jeans

Ιδανικά για κάθε σωματότυπο – αλλά και κάθε παπούτσι – τα τζιν σε ίσια γραμμή πάντα είχαν μια θέση στη ντουλάπα μας. Φέτος, επιστρέφουν ακόμη πιο δυναμικά σε διαφορετικά χρώματα και αισθήσεις, με κλασικές γραμμές αλλά και με αυθάδη ξεβάμματα, ακολουθώντας το σώμα ή σε baggy εφαρμογή για πιο relaxed looks. Από τη γυναικεία συλλογή Calvin Klein Jeans ξεχωρίσαμε το iconic 1978 τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, που οριοθετεί ιδανικά τη μέση, με πλαϊνή κάθετη γραμμή που μακραίνει το πόδι, αλλά και την εμπνευσμένη από τα ‘90s, baggy εκδοχή του. Τα πιο φινετσάτα looks θα τα πετύχουμε με το εξαιρετικά ψηλόμεσο, minimal μαύρο τζιν σε ίσια γραμμή, με το πολυτελές δερμάτινο λογότυπο Calvin Klein στη μέση.

Η straight γραμμή κυριαρχεί και στα ανδρικά τζιν, και πάλι σε μια σειρά από εναλλακτικές εφαρμογές, χρώματα και ξεβάμματα. Το Authentic Τζιν σε ίσια γραμμή, από άκαμπτο, βαμβακερό denim, αναδεικνύεται άψογα από το ξεθωριασμένο εφέ, ενώ η ‘90s έμπνευση έχει και εδώ την τιμητική της, με τη χαλαρή γραμμή του Carpenter Jean να συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μπλε vintage φινίρισμα.

The rise of the low-rise

Ήδη από πέρσι αρχίσαμε να βλέπουμε τους καβάλους των παντελονιών να κατεβαίνουν – χωρίς προς το παρόν να φτάνουν στα επίπεδα των ‘00s. Η χαμηλή μέση κάνει την εμφάνισή της κυρίως σε κομμάτια με πιο χαλαρή εφαρμογή, όπως το extra cool loose τζιν από 100% βαμβάκι με το ξεθωριασμένο εφέ. Οι πιο τολμηρές, μπορούν να πειραματιστούν με μια denim mico-skirt, για hot εμφανίσεις με street επιρροές.

Ενδιαφέροντες όγκοι

Μια τάση που ήρθε για να μείνει είναι αδιαμφισβήτητα τα wide-leg jeans – γεγονός μάλλον αναμενόμενο, μιας και πρόκειται για μια από τις πλέον εντυπωσιακές, αλλά και κολακευτικές επιλογές για την καθημερινότητά μας. Στην ψηλόμεση εκδοχή τους δημιουργούν μια από τις πλέον θηλυκές σιλουέτες, δίνοντας την πολυπόθητη αίσθηση της κλεψύδρας, ενώ όταν η μέση χαμηλώνει το αισθητικό αποτέλεσμα γίνεται αυτομάτως πιο laid-back.

Η ανοιξιάτικη συλλογή της CK επιφυλάσσει ενδιαφέρουσες γραμμές και για τους άνδρες – και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι πιο stylish από την οικολογική συνείδηση. Το κλασικό Dad Jean γίνεται ακόμη πιο hot, όχι μόνο λόγω του cropped μήκους του, αλλά κυρίως εξαιτίας των βιώσιμων πρακτικών και του ανακυκλωμένου βαμβακιού που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί, ενώ την παράσταση κλέβουν τα τζιν με Tapered εφαρμογή, που λεπταίνει κατά μήκος του ποδιού.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Άλλη μια τάση που μας έρχεται απευθείας από τα late ‘90s και τα ‘00s, είναι και εκείνη των διακοσμημένων τζιν. Πέραν των classic πλέον σκισιμάτων, που ταιριάζουν γάντι στη γραμμή του iconic 1978 straight jean, στη νέα συλλογή Calvin Klein Jeans συναντάμε και ένα φανταστικό all-over print με το λογότυπο τοποθετημένο με αναπάντεχο τρόπο, αλλά και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ψηλόμεσο ίσιο τζιν με πολύχρωμο σχέδιο στο ένα πόδι, που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα, αναβαθμίζοντας κάθε casual look.

Canadian Tuxedo, Updated

Άνδρες και γυναίκες επιστρέφουμε κάθε χρόνο στα denim-on-denim looks που, αναλόγως με τη διαχείριση που τους κάνουμε, μπορούν να γίνουν από εξαιρετικά polished, έως εκκεντρικά fashion statements. Το μυστικό είναι σταθερά το σωστό layering, που φέτος γίνεται πιο fun από ποτέ, μιας και η σεζόν επαναπροσδιορίζει το denim αναθέτοντάς του νέους ρόλους και ύφη.

Το διαχρονικό ανδρικό τζιν πουκάμισο αποκτά oversized, boxy εφαρμογή στη νέα κολεξιόν CK Jeans, με τα κλασικά branded μεταλλικά κουμπιά κλιπ, τα ιδιαίτερα κοντά μανίκια, τον μυτερό γιακά και την patch τσέπη στο στήθος να συνθέτουν ένα ενδιαφέρον όσο και πρακτικό casual κομμάτι. Απαραίτητο σε κάθε γκαρνταρόμπα και το κλασικό denim πουκάμισο σε χαλαρή γραμμή, που θα φορεθεί και ως ελαφρύ ανοιξιάτικο πανωφόρι, με την άνετη εφαρμογή και τη σύνθεσή του από καθαρό βαμβακερό denim να το κατατάσσουν στα must-have καθημερινά pieces.

Το γυναικείο denim-on-denim mix & match απογειώνεται μέσα από το απόλυτο statement piece της σεζόν: το νέο μπουστάκι Sculpted Denim, με τη συναρπαστική εφαρμοστή σιλουέτα, με λεπτομέρειες στη ραφή για tailored shaping και ραφές σε αντίθεση. Από stretch denim υλικό που εφαρμόζει άψογα στο σώμα, αποπνέει αισθησιασμό και μοιάζει γεννημένο για layering.

Τα denim τζάκετ δεν θα μπορούσαν να λείψουν από κανένα ανοιξιάτικο look, είτε μιλάμε για ένα κλασικό τζιν πανωφόρι με άνετη dad εφαρμογή που αναβαθμίζεται από το λογότυπο CK στην τσέπη, είτε για ένα ‘90s inspired denim τζάκετ με έντονες ραφές και branded μεταλλικά κουμπιά, είτε για το αγαπημένο μας για φέτος oversized denim cropped πουκάμισο από 100% βαμβάκι.

Εξίσου βολικές με τα αγαπημένα μας τζιν παντελόνια, φέτος θα φορέσουμε τις denim φούστες σε διάφορα μήκη και φιλοσοφίες. Σε γραμμή Α που τονίζει ιδανικά τις μεσογειακές καμπύλες και bleached εφέ για πιο cool και edgy αποτέλεσμα, αλλά και στην πιο hot τάση της σεζόν: μάξι, με άνοιγμα μπροστά, κουμπιά και στρατηγικά τοποθετημένο στο στρίφωμα το κεντημένο λογότυπο Calvin Klein.

Τα τζιν φορέματα, συνδυασμένα με άλλα denim στοιχεία ή φορεμένα μόνα τους για ανέμελα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά looks παραμένουν σταθερά στις αγαπημένες μας επιλογές. Φέτος, θα δοκιμάσουμε το άκρως θηλυκό εφαρμοστό utility denim φόρεμα της Calvin Klein, με ρυθμιζόμενες τιράντες που μπορούν να δεθούν κανονικά ή χιαστί, αλλά και το relaxed denim φόρεμα σε στυλ πουκαμίσου με ζώνη, που μπορεί να φορεθεί ανοιχτό παραπέμποντας σε τζιν κιμονό και απογειώνοντας μια denim-on-denim εμφάνιση, αλλά και κλειστό με σφιγμένη τη ζώνη, κολακεύοντας τη σιλουέτα και αποτελώντας τη βάση για ένα preppy outfit.

Η νέα συλλογή Calvin Klein Jeans S/S’ 23 είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Calvin Klein, στο calvinklein.gr και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024