Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κι όμως! Υπάρχει... προσομοιωτής θανάτου

Κι όμως! Υπάρχει… προσομοιωτής θανάτου

Πώς είναι άραγε όταν πεθαίνεις; Τώρα μπορείς να μάθεις (χωρίς να χρειάζεται να πεθάνεις)

Στην Αυστραλία πραγματοποιείται μια ασυνήθιστη θα έλεγε κάποιος έκθεση, καθώς ένας καλλιτέχνης μέσω της εικονικής πραγματικότητας πραγματοποιεί προσομοιώσεις για το… πώς είναι ο θάνατος, προσφέροντας μια αίσθηση από τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την New York Post, το σόου ονομάζεται «Passing Electrical Storms» και πραγματοποιείται από τον Shaun Gladwell στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια στη Μελβούρνη.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από φιλοσόφους όπως ο Jean Baudrillard, ο Michel Foucault και ο David Chalmers, ενώ υπάρχει ειδικό προσωπικό για όποιο άτομο αισθανθεί άβολα και χρειαστεί βοήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επισκέπτες καλούνται να ξαπλώσουν σε ένα ψεύτικο κρεβάτι νοσοκομείου και είναι συνδεδεμένοι με συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών. Ταυτόχρονα, φοράνε τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία συνδέονται σε υπολογιστή που είναι δίπλα τους σε ένα τραπέζι, ενώ μπροστά έχει ένα τεράστιο νοσοκομειακό μόνιτορ.

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, οι επισκέπτες βλέπουν γιατρούς που προσπαθούν να τους επαναφέρουν στη ζωή χωρίς επιτυχία, ενώ ακούνε ήχους από τα ιατρικά μηχανήματα. Μάλιστα, το κρεβάτι δονείται, ώστε να παραπέμπει στις κινήσεις που γίνονται εκείνη τη στιγμή.

Δείτε βίντεο

@croom12Its Actually pretty hectic. Doctors trying to revive you, vibrating bed and floating into space.

♬ original sound – Marcus

Εντούτοις, επειδή η όλη διαδικασία δημιουργεί «άγχος» και «πανικό», ορισμένες λειτουργίες είναι περιορισμένες, ενώ το κάθε άτομο μπορεί να αποχωρήσει αμέσως, όποτε το ζητήσει.

«Όταν βάζουν το όργανο έλεγχου καρδιακών παλμών στο δάχτυλό σου και σου λένε να σηκώσεις το χέρι σου αν θέλεις να σταματήσεις, σου δίνει μια μικρή αίσθηση άγχους για το τι πρόκειται να ακολουθήσει» είπε χαρακτηριστικά ο χρήστης του ΤikTok, Marcus, όπου και δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο από την έκθεση.

«Αυτό το διαδραστικό έργο καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια προσομοίωση αποκλιμάκωσης της ζωής, από την καρδιακή ανακοπή έως τον εγκεφαλικό θάνατο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024