Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λισαβόνα: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε κέντρο ισμαηλιτών

Λισαβόνα: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε κέντρο ισμαηλιτών

Οι ισμαηλίτες είναι μια μειονότητα του σιιτικού Ισλάμ, τα μέλη της οποίας έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε κέντρο ισμαηλιτών στη Λισαβόνα, ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία.

Ένας άγνωστος άνδρας, που κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι, επιτέθηκε στο σιιτικό μουσουλμανικό κέντρο στη Λισαβόνα λίγο πριν από τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε, αφού αρνήθηκε να παραδώσει το μαχαίρι του και πλησίασε τους αστυνομικούς με αυτό.

Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το CNN Portugal δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν Αφγανός υπήκοος. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αμέσως την εθνικότητά του.

Ορισμένοι άνθρωποι που έδειχναν ταραγμένοι στέκονταν έξω από το κέντρο ισμαηλιτών στη Λισαβόνα, εν μέσω ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ αργότερα οδηγήθηκαν στο κτίριο.

Κόστα: «Είναι πρόωρο να ερμηνεύσουμε το έγκλημα»

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για μεμονωμένη πράξη και πως είναι πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία του εγκλήματος.

Οι ισμαηλίτες είναι μια μειονότητα του σιιτικού Ισλάμ, τα μέλη της οποίας έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Ο πρίγκιπας Karim Aga Khan, πνευματικός ηγέτης των ισμαηλιτών του κόσμου, άνοιξε το κέντρο στη Λισαβόνα το 1998, με αίθουσες προσευχής, διδασκαλίας, συνεδριάσεων και εκθεσιακούς χώρους.

Η κοινότητα των ισμαηλιτών στην Πορτογαλία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ηπειρωτική Ευρώπη, αριθμώντας χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων πολλών που διέφυγαν από τη Μοζαμβίκη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024