Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτόματος πωλητής βιβλίων τοποθετήθηκε σε κεντρικό σταθμό τρένων στην Βρετανία

Αυτόματος πωλητής βιβλίων τοποθετήθηκε σε κεντρικό σταθμό τρένων στην Βρετανία

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής βιβλίων εμφανίστηκε το 1937

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους βιβλιοφάγους επιβάτες του σιδηροδρομικού σταθμού «Exeter St Davids» της κομητείας Devon στη Βρετανία.

Όσοι βρεθούν στον κεντρικό σταθμό τρένων θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα, ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House τοποθέτησε έναν αυτόματο πωλητή βιβλίων.

Το εν λόγω μηχάνημα λειτουργεί όπως κάθε άλλο που πουλάει σνακ και ποτά, ενώ τα βιβλία του διατίθενται σε αυτό έχουν τιμές βιβλιοπωλείου.

Οι διαθέσιμοι τίτλοι θα αλλάζουν σε τακτική βάση, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού νέων βιβλίων και παλαιότερων τίτλων, με έμφαση σε ημερομηνίες κλειδιά όπως ο Μήνας Ιστορίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο Μήνας της Μαύρης Ιστορίας και η σύνοφος για το κλίμα, Cop28.

Ο αυτόματος πωλητής έχει εγκατασταθεί χάρη της συνεργασίας μεταξύ Penguin, Exeter (Πόλη Λογοτεχνίας από την Unesco) και του Great Western Railway.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Bookbag και τον οργανισμό Exeter City of Literature, το οποίο προωθεί τον αλφαβητισμό.

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής βιβλίων

Ο αυτόματος πωλητής στον σταθμό «Exeter St Davids» δεν αποτελεί πρωτοτυπία καθώς ο εκδοτικός οίκος Penguin είχε εγκαταστήσει τον πρώτο στο Charing Cross Road το 1937 και ονομάστηκε «Penguincubator».

Εκείνη την εποχή τα βιβλία κόστιζαν έξι πένες το καθένα.

Ορισμένες εμπορικές εταιρείες προσφέρουν επίσης μηχανήματα αυτόματης πώλησης βιβλίων, ειδικά σχεδιασμένα για σχολεία, ενώ χώρες όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη τα χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, στη Σιγκαπούρη το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο BooksActually είχε εγκαταστήσει σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης τους αυτόματους πωλητές προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον των περαστικών.

Η BooksActually τερμάτισε τη λειτουργία της το 2020.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024