Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα γίνει ποτέ Λούκα Μόντριτς

Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα γίνει ποτέ Λούκα Μόντριτς

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κριστιάνο μπορεί να έπαιξε σε μερικούς από τους σημαντικότερες συλλόγους του κόσμου – όπως λέει και ο ίδιος – αλλά δεν κατάφερε να συνδεθεί με κανέναν από αυτούς

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Λούκα Μόντριτς μετά από διάφορα δημοσιεύματα που τον έφερναν να μετακινείται σε άλλες ομάδες, εκτός Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Τύπος πάντα γράφει διάφορα σενάρια, αλλά το έχω πει και θα το πω ξανά. Θέλω να μείνω και τη νέα σεζόν στην Ρεάλ και αν όλα πάνε καλά στόχος μου είναι ν’ αποσυρθώ στο Μπερναμπέου φορώντας τη φανέλα της ομάδας που αγάπησα όσο καμιά» είπε ο Κροάτης ξεκόβοντας ορθά – κοφτά κάθε σενάριο για το μέλλον του.

Ένα ποδοσφαιρικό μέλλον βέβαια χωρίς μεγάλες προοπτικές καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μόντριτς γίνεται 38 τον επόμενο Σεπτέμβριο και όσο κι αν το επιθυμεί, είναι πολύ κοντά στη δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Βέβαια η εμφάνιση του την τρέχουσα σεζόν, μόνο σε παίκτη που φτάνει στη… συνταξιοδότηση δεν παραπέμπει! Εως τώρα έχει 37 εμφανίσεις που θα ήταν και περισσότερες εάν δεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα τραυματισμού. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φόρεσε επτά φορές την κροατική φανέλα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, πίσω από Μέσι και Εμπαπέ.

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως κι αν ακόμα το λέει η καρδιά του, ο Μόντριτς δηλώνει Μαδριλένος διανύοντας την 11η σεζόν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και τονίζοντας ότι η «Βασίλισσα» είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Κάτι που δεν ισχύει για τον συνομήλικο του Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πατήσει τα 38, αντέχει να παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, αλλά δεν έχει ομάδα της καρδιάς του! Φεύγοντας κακήν – κακώς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ημέρα που παρουσιαζόταν από την Αλ Νασρ δήλωνε: «Στην Ευρώπη η δουλειά μου τελείωσε, κέρδισα τα πάντα. Έπαιξα στους σημαντικότερους συλλόγους της Ευρώπης και για μένα τώρα είναι μια νέα πρόκληση. Ήθελα να έρθω στην Ασία και να συνεισφέρω στην εξέλιξη εδώ. Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στην Αλ Νασρ. Είμαι εδώ για μια νέα πρόκληση. Έρχομαι για να παίξω, να νικήσω και να διασκεδάζω».

Η νέα πρόκληση στην οποία αναφέρθηκε ο Πορτογάλος δεν είναι φυσικά το… πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας αλλά τα περίπου 200 εκατομμύρια που εισπράττει ετησίως ο Κριστιάνο και για τα οποία δέχθηκε να αφήσει την Ευρώπη και οποιονδήποτε άλλη πρόταση για το χρυσάφι που άπλωσαν στα πόδια του οι Σαουδάραβες.

Καλώς η κακώς η σύγκριση μεταξύ των δύο τεράστιων ποδοσφαιριστών είναι αναπόφευκτη και μάλλον αμείλικτη. Η αξία του Κριστιάνο εννοείται ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά δεν θα γίνει ποτέ ο ποδοσφαιριστής που παίζει για τη φανέλα, αντιθέτως με τον Λούκα Μόντριτς που παραπέμπει στις παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές της μπάλας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Κριστιάνο μπορεί να έπαιξε σε μερικούς από τους σημαντικότερες συλλόγους του κόσμου – όπως λέει και ο ίδιος – αλλά δεν κατάφερε να συνδεθεί με κανέναν από αυτούς.

Στη Ρεάλ έφυγε μετά από κόντρα με τον Πρόεδρο Πέρεθ και με πολλές αιχμές για την ομάδα, ενώ η οδυνηρή επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι έντονες κόντρες με τους «κόκκινους διαβόλους», διέγραψαν μονομιάς το πρώτο του πέρασμα από την ομάδα, την εξαετία 2003-2009 όταν και καθιερώθηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα! Οσο για τη Γιουβέντους, ήδη στο Τορίνο ξέχασαν το διάστημα που ήταν στην ομάδα, παρότι κατέρριψε αρκετά ρεκόρ και αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πέρα από τη διαμάχη με τους προπονητές ή με τους διοικούντες των συλλόγων, ο Ρονάλντο δημιούργησε ένα αίσθημα… εγκατάλειψης στους οπαδούς, σα να τους παρατάει τη στιγμή που δεν το περιμένουν! Και σα να τους παρατάει για τα νέα, ζεστά χρήματα…

Την ίδια ώρα που ο Λούκα Μόντριτς παίζει ακόμα για τη φανέλα…

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024