Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άκης Σκέρτσος στο MEGA: Δυσκίνητες οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Άκης Σκέρτσος στο MEGA: Δυσκίνητες οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στο MEGA για τα σενάρια συνεργασίας και επιχείρησε να ερμηνεύσει το «κυβέρνηση με ένα κόμμα αλλά όχι με ένα χρώμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη,

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε στο MEGA ενόψει των εκλογών 2023, που όπως σήμερα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει σενάριο συνεργασίας της ΝΔ -κατ αρχάς- με ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι δυσκίνητες και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

«Η αυτοδυναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι ένα σταθερό χέρι για να διαχειρίζεται τις κρίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «μία από τα ίδια» και του ΠΑΣΟΚ «πρόταση ακυβερνησίας με όρους εξωπραγματικούς και αντιδημοκρατικούς».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολίασε ότι την απόφαση για αυτοδυναμία ή συνεργασία την παίρνουν οι πολίτες και ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης την οποία ελπίζει οι πολίτες να επιλέξουν. Η Ράνια Τζίμα ρώτησε με χιούμορ «θα έχουμε κάλπες μέχρι να σβήσει ο ήλιος;» με τον υπουργό να ξαναλέει ότι οι πρώτες είναι και οι κρίσιμες κάλπες.

«Η αντιπολίτευση κάνει την αδυναμία της στυλ. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη φέρουν από μισή έως μία μονάδα, λιγότερη ανάπτυξη στο ΑΕΠ τους, ακριβώς γιατί είναι δυσκίνητες. Η Ελλάδα, μία χώρα που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν το χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται ένα σταθερό χέρι, μια δυναμική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών, να μειώσουμε και άλλο τους φόρους, τις εισφορές, να φέρουμε επενδύσεις και ασφάλεια» υπεραμύνθηκε της αυτοδυναμίας ο υπουργός.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024