Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ζητάει ισχυρή εντολή μέσω TikTok  - «Για να σαρώσουμε τις παθογένειες του κράτους»

Μητσοτάκης: Ζητάει ισχυρή εντολή μέσω TikTok – «Για να σαρώσουμε τις παθογένειες του κράτους»

Με βίντεο στα social media ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές και για ποιον λόγο θα ζητήσει «προσωπικά» ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό.

Την ημερομηνία των εκλογών 2023, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (28/3), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αυτές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Λίγη ώρα μετά ο πρωθυπουργός ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, στο οποίο σημειώνει πως μέχρι τις 21 Μαΐου θα ειπωθούν πολλά και πως θα γίνει ένας ειλικρινής απολογισμός του κυβερνητικού έργου.

«Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο στο TikTok έχει και υπότιτλους των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι όμως είναι ελαφρώς ανορθόγραφοι, καθώς η λέξη «θυμίσουμε», την οποία λέει και δύο φορές μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει γραφεί λανθασμένα με «η» αντί για «ι», δηλαδή «θυμήσουμε».

Στο βίντεο βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην εντολή που θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό, που θα είναι όπως είπε να «σαρώσει τις παθογένειες του κράτους» που «μας κρατάνε πίσω».

«Και κυρίως να μιλήσουμε για όλα αυτά τα οποία μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Και αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου».

@kyriakosmitsotakis_ ✌🇬🇷 #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο βίντεο ο πρωθυπουργός

«Ανακοινώσαμε, λοιπόν, την ημερομηνία των εκλογών. Θα γίνουν τη 21η Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας αυτά τα 4 χρόνια. Αυτά τα οποία πετύχαμε. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις.

Μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές. Δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Προστατεύσαμε τα σύνορα μας, ενισχύσαμε την εθνική μας άμυνα. Ψηφιοποιήσαμε και το κράτος. Θα μιλήσουμε, όμως, και για τα πολλά, τα οποία πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής. Για το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι χαμηλοί και πρέπει να ανέβουν. Ότι οι νέοι μας έχουν προβλήματα να βρουν στέγη. Να μιλήσουμε για τις αδυναμίες, οι οποίες υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο μπορεί να άντεξε παρά την πανδημία, αντιμετωπίζει όμως ακόμα μεγάλες δυσκολίες.

Και κυρίως να μιλήσουμε για όλα αυτά τα οποία μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Και αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024