Στο πλαίσιο της παρέμβασής του στην ημερίδα Upfront, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης τόνισε πως η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ δεν ήταν εξ ορισμού ευπρόσδεκτη από το σύνολο της κοινότητας.

Παρόλ’ αυτά, ο κ. Πατέλης δήλωσε περήφανος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και απαρίθμησε μερικές από τις δράσεις της κυβέρνησης υπέρ της ισότητας των φύλων και την θεσμική προστασία μειονοτικών ομάδων στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Η δήλωση του κ. Αλέξη Πατέλη:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη, τη μεγαλύτερη επίθεση δέχτηκα από μερικές ακτιβιστικές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, οι οποίες θεώρησαν ότι δεν γίνεται ένας που φοράει γραβάτα και κοστούμι να βγαίνει και να μιλάει για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και ότι, εν πάση περιπτώσει ‘ποιος είσαι εσύ που μιλάς εκ μέρους μας’. Εγώ είμαι περήφανος που ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος μιας κυβέρνησης η οποία νομοθέτησε το 25% ποσόστωση [σσ: στην εκπροσώπηση των φύλων] στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών, που βάζει στα σκαριά τον Προσωπικό Βοηθό για τα ΑμΕΑ, για τους ΛΟΑΤΚΙ, τους τρανς που έχουν μπει σε προγράμματα εργασίας, το γενικότερο πρόγραμμα που συζητήσαμε πριν για το Diversity Awareness κ.λπ»

Ο κ. Πατέλης συμμετείχε σε πάνελ διαλόγου με τίτλο «Συμπερίληψη στον χώρο εργασίας: Η επόμενη μέρα».

@alexdunujlc Απο το συνεδριο upfront της @LiFO free press #νεαδημοκρατια #ελλαδα #λοατκι #αμεα #μητσοτακης ♬ original sound – Alex Patelis

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr