Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατήγγειλε κακοδιαχείριση κονδυλίων και παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του ΙΚΥ

Κατήγγειλε κακοδιαχείριση κονδυλίων και παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του ΙΚΥ

Αιχμηρή τρισέλιδη επιστολή στην Κεραμέως με σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση

Με καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων που συνδέονται με το μεγάλο κοινοτικό πρόγραμμα Εράσμους αλλά και αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης συμβούλων, παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιων (ΙΚΥ), Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτούς τους όρους στη διοίκηση του Ιδρύματος. Έχουν κλονιστεί η αξιοπρέπειά μου, το ήθος μου και η εντιμότητά μου» λέει στα «ΝΕΑ» η ίδια ενώ καταγγέλλει: παράνομες απολύσεις υπαλλήλων πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, ανορθολογική διαδικασία στις αξιολογήσεις των προτάσεων όπου βρίσκονται γιατροί να ελέγχουν το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων, πρόσληψη συμβούλων με μισθούς 30.000 τον χρόνο χωρίς προκήρυξη, κατασπατάληση χρημάτων, μείωση των υποτροφιών.

Η ίδια όπως και ο νυν πρόεδρος του ΙΚΥ σε βάρος του οποίου στρέφονται οι καταγγελίες, ενδοκρινολόγος, πανεπιστημιακός Μ. Κουτσιλιέρης, υπήρξαν επιλογές της νυν ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Τρισέλιδη επιστολή παραίτησης

Στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής της, που έχουν στη διάθεση τους τα «ΝΕΑ», αναφέρει ότι την οδήγησαν στην απόφασή της, μεταξύ άλλων:

  • Η παραβίαση του ευρωπαϊκού οδηγού διαχείρισης του Erasmus, που μπορεί να επιφέρει έκθεση του Ιδρύματος και σοβαρές συνέπειες στη διαχείριση των σχεδίων.
  • Οι υλοποιήσεις προγραμμάτων που αξιοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω των οποίων πληρώνονται παρατύπως πέντε συνολικά σύμβουλοι του ΔΣ χωρίς προκήρυξη.
  • Η κοινοποίηση των ημερησίων διατάξεων του ΔΣ και η επεξεργασία των πρακτικών από μία από τις συμβασιούχους συμβούλους, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο.
  • Οι μη συμβατές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ευρωπαϊκός οδηγός, αξιολογήσεις των υποβληθέντων σχεδίων από αξιολογητές μη συναφών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι ορίζονται από το ΔΣ χωρίς σχετική προκήρυξη και χωρίς αιτιολόγηση της επιλογής τους.

Έντυπη έκδοση «Τα Νέα»

Sports in

Ξηρό σαμπουάν: 7+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε αλλιώς

Θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024