Αιχμηρή τρισέλιδη επιστολή στην Κεραμέως με σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση

Με καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων που συνδέονται με το μεγάλο κοινοτικό πρόγραμμα Εράσμους αλλά και αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης συμβούλων, παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιων (ΙΚΥ), Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτούς τους όρους στη διοίκηση του Ιδρύματος. Έχουν κλονιστεί η αξιοπρέπειά μου, το ήθος μου και η εντιμότητά μου» λέει στα «ΝΕΑ» η ίδια ενώ καταγγέλλει: παράνομες απολύσεις υπαλλήλων πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, ανορθολογική διαδικασία στις αξιολογήσεις των προτάσεων όπου βρίσκονται γιατροί να ελέγχουν το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων, πρόσληψη συμβούλων με μισθούς 30.000 τον χρόνο χωρίς προκήρυξη, κατασπατάληση χρημάτων, μείωση των υποτροφιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστολή «κόλαφος» στην Κεραμέως από τη γενική διευθύντρια του ΙΚΥ - Ηχηρή παραίτηση

Η ίδια όπως και ο νυν πρόεδρος του ΙΚΥ σε βάρος του οποίου στρέφονται οι καταγγελίες, ενδοκρινολόγος, πανεπιστημιακός Μ. Κουτσιλιέρης, υπήρξαν επιλογές της νυν ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Τρισέλιδη επιστολή παραίτησης

Στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής της, που έχουν στη διάθεση τους τα «ΝΕΑ», αναφέρει ότι την οδήγησαν στην απόφασή της, μεταξύ άλλων:

  • Η παραβίαση του ευρωπαϊκού οδηγού διαχείρισης του Erasmus, που μπορεί να επιφέρει έκθεση του Ιδρύματος και σοβαρές συνέπειες στη διαχείριση των σχεδίων.
  • Οι υλοποιήσεις προγραμμάτων που αξιοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω των οποίων πληρώνονται παρατύπως πέντε συνολικά σύμβουλοι του ΔΣ χωρίς προκήρυξη.
  • Η κοινοποίηση των ημερησίων διατάξεων του ΔΣ και η επεξεργασία των πρακτικών από μία από τις συμβασιούχους συμβούλους, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο.
  • Οι μη συμβατές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ευρωπαϊκός οδηγός, αξιολογήσεις των υποβληθέντων σχεδίων από αξιολογητές μη συναφών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι ορίζονται από το ΔΣ χωρίς σχετική προκήρυξη και χωρίς αιτιολόγηση της επιλογής τους.

Έντυπη έκδοση «Τα Νέα»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr