Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ευαγγελισμός»: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη γιατρού - Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο

«Ευαγγελισμός»: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη γιατρού – Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο

Συνδικαλιστική δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου στον «Ευαγγελισμό» καταγγέλλουν ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, συνδικάτα και σωματεία.

Συνδικαλιστική δίωξη της παθολόγου Αργυρής Ερωτοκρίτου καταγγέλλουν ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, ενώ τη στήριξή τούς με ψηφίσματα διατρανώνουν δεκάδες σωματεία από όλη τη χώρα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με στάσεις εργασίας θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 22/3 και αύριο Πέμπτη 23/3 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αναλυτικότερα, η ΕΙΝΑΠ, η οποία καλύπτει όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη και καλεί σήμερα σε στάση εργασίας στις 12:00 το μεσημέρι με 15:00 και συγκέντρωση στις 12:30 στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση, επίσης, καλούν η ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων με στάση εργασίας:

  • Άγιος Σάββας,
  • Έλενα Βενιζέλου,
  • Αγλαΐα Κυριακού,
  • Ασκληπιείο Βούλας,
  • Δρομοκαΐτειο
  • Σύλλογος ειδικευόμενων Γιατρών ΨΝΑ Δαφνί

Τη συνδικαλιστική δίωξη καταγγέλλουν ακόμη οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Γλυφάδας – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Φυλής, Αμαρουσίου. Το ίδιο και η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν ακόμη τα σωματεία: ΠΟΣΠΕΡΤ, ΣΕΛΜΑ (Μετρό), ΣΕΡΕΤΕ (εργαζόμενοι στην έρευνα), Σύλλογος εργαζόμενων ΓΔΗΛΕΔΕ (ΑΑΔΕ).

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην παθολόγο έχουν εκδώσει πολλά ακόμη σωματεία, όπως:

  • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν
  • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου
  • Σωματείο Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ιωαννίνων
  • Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων
  • Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
  • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
  • Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
  • Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας

Την Πέμπτη 23/3 η ΕΙΝΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καλούν σε στάση εργασίας 8:00 με 11:00 το πρωί και συγκέντρωση στις 8:00 το πρωί στο προαύλιο του «Ευαγγελισμού» για το ίδιο θέμα. Τη συγκέντρωση στηρίζει και η ΟΕΝΓΕ.

«Προσωπική εξόντωση» – Η καταγγελία της παθολόγου

Στην ανακοίνωση – καταγγελία της με τίτλο «Αυτοί με τις ντουντούκες σε δυσμενή μετάθεση», η γιατρός εξηγεί τι έχει συμβεί:

«Στις 13 Μάρτη 2023 διορίστηκα με βαθμό Επιμελήτριας Β, ειδικότητας Παθολόγου, στο νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός». Μέχρι τότε δούλευα ως επικουρική γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με απόφαση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού» τοποθετήθηκα στην Ε’ Παθολογική κλινική. Την επομένη, στις 14 Μάρτη 2023, με απόφαση της διοίκησης άλλαξε η τοποθέτηση μου και πλέον τοποθετούμαι στην Πολυκλινική. Αυτή η κίνηση της διοίκησης αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και ταυτόχρονη προσπάθεια προσωπικής μου εξόντωσης.

1. Ξαφνικά και χωρίς να ρωτηθώ, από νοσοκομειακή γιατρός μετατρέπομαι σε ιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ένας νοσοκομειακός γιατρός αντιμετωπίζει περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην νοσηλεία τους στην κλινική, στα εξωτερικά ιατρεία της εκάστοτε κλινικής και είναι μέρος μιας ολόκληρης ομάδας που αντιμετωπίζουν, διαφορο-διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν ασθενείς. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη – αυτό δηλαδή που γίνεται στην Πολυκλινική- δεν έχει νοσηλευόμενους ασθενείς, δεν έχει επείγοντα περιστατικά αλλά προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού.

Για το ΦΕΚ του διορισμού

2. Αυτή η αλλαγή στο περιεχόμενο της απασχόλησης μου είναι και νομικά αίωλη. Το ΦΕΚ του διορισμού μου ξεκάθαρα διευκρινίζει ότι αφορά σε θέση στον «Ευαγγελισμό» και όχι κάπου αλλού. Άλλωστε όταν υπάρχουν ανάγκες διορισμού Παθολόγου ή οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας στην Πολυκλινική αυτό διευκρινίζεται σε κάθε προκήρυξη θέσεων.

3. Βάσει των παραπάνω θεωρώ ότι αυτή η μετακίνηση πλήττει την επιστημονική μου εξέλιξη και πορεία.

4. Δεν μου έχει αποσαφηνιστεί εάν θα μπορώ να συμμετέχω στις εφημερίες του «Ευαγγελισμού». Πέραν του επιστημονικού κομματιού χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν και η οικονομική επίπτωση του να μην εφημερεύει ένας ιατρός.

5. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην κλινική στην οποία τοποθετήθηκα αρχικά (Ε’ Π) υπάρχουν μεγάλες ανάγκες προσωπικού καθώς πολύ πρόσφατα μετακινήθηκαν επικουρικοί συνάδελφοι από άλλες παθολογικές κλινικές για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

6. Οι δύο διοικήσεις – του Ευαγγελισμού και της Πολυκλινικής – επικαλούνται αυξημένες ανάγκες της Πολυκλινικής. Είναι απορίας άξιον γιατί δεν αξιοποιούν συνάδελφο παθολόγο του Ευαγγελισμού με την οργανική της θέση να είναι στην Πολυκλινική και πολιτευόμενη με τη ΝΔ; Επιπλέον γιατί στην προκήρυξη που τρέχει αυτές τις μέρες δεν έχει ζητηθεί ούτε και ένας Παθολόγος για να στελεχώσει την Πολυκλινική;

«Αυτοί με τις ντουντούκες δεν χωράνε στο δρόμο μας»

7. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, στο προηγούμενο νοσοκομείο που δούλευα -στο Γεννηματά- βρέθηκα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιστραφεί η υποβάθμιση και διάλυση των παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου. Στα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στις 12/10/2022 βρέθηκα μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους μου στην πλευρά των διαμαρτυρόμενων κατά της πολιτικής του υπουργείου που πανηγυρίζει για τα κτήρια αλλά δεν κάνει καμία πρόσληψη προσωπικού. Ήταν εκείνη τη μέρα που ο ίδιος ο υπουργός από τα μεγάφωνα των εγκαινίων είπε δημοσίως ότι «αυτοί με τις ντουντούκες δε χωράνε στο δρόμο μας» μιλώντας για τα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

8. Πέντε μήνες μετά βρίσκομαι με μετακίνηση σε ένα παράρτημα ενός νοσοκομείου που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη θέση και την ιατρική που επέλεξα να υπηρετήσω, με κατά πάσα πιθανότητα μειωμένο μισθό λόγω απουσίας εφημεριακού έργου και σίγουρα πολιτικά και συνδικαλιστικά διωκόμενη από ένα μαζικό εργασιακό χώρο όπως ο Ευαγγελισμός.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τους διοικητές της σε κάθε νοσοκομείο νομίζει ότι με τέτοιου τύπου δικτατορικές μεθοδεύσεις μπορούν να κάνουν το κίνημα να σωπάσει. Είναι βαθιά γελασμένοι. Η κυβέρνηση του εγκλήματος στα Τέμπη, των ιδιωτικοποιήσεων, των μονοβαρδιών που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Αυτού του κόσμου που βροντοφώναξε στην πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη «οι ζωές μας να μπούνε πάνω από τα κέρδη». Η τιμωρητική μετακίνηση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αργυρή Ερωτοκρίτου, Παθολόγος,  Γενική Σύμβουλος ΟΕΝΓΕ».

Τι υποστηρίζει ο διοικητής του Ευαγγελισμού, τι απαντούν ΟΕΝΓΕ – ΕΙΝΑΠ

Ανάρτηση για το θέμα έχει κάνει ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Τάσος Γρηγορόπουλος.

«Κάποιοι επικαλούμενοι την συνδικαλιστική τους ιδιότητα δυστυχώς απαιτούν να έχουν προνομιακή μεταχείριση και να διαλέγουν που θα πάνε και όχι που έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Με αυτές τις νοοτροπίες δυστυχώς φτάσαμε εδώ. Τους ενημερώνω λοιπόν ότι αυτά δε περνάνε εδώ, καθώς είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να τελειώνουμε με τέτοιες συμπεριφορές», γράφει στο Facebook.

Στην ανάρτηση του διοικητή του νοσοκομείου έχουν απαντήσει ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ.

Ο διοικητής, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, «εκπέμπει μύδρους κατά των «συνδικαλιστών που απαιτούν προνομιακή μεταχείριση» και κουνάει το δάχτυλο προς τρομοκράτηση όλων λέγοντας πως «εδώ δεν περνάνε αυτά». Οι συνδικαλιστές ουδέποτε ζήτησαν προνομιακή μεταχείριση. Εκατοντάδες τα καθημερινά παραδείγματα που ριχνόμαστε στη φωτιά της πρώτης γραμμής χωρίς να φειδόμαστε δυνάμεων».

«Ο κ. Γρηγορόπουλος προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Υλοποιεί μια τιμωρητική τακτική προς παραδειγματισμό σε βάρος μιας συναδέλφου με συστηματική συνδικαλιστική παρουσία», συμπληρώνει η ΕΙΝΑΠ.

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει «προκλητική» την ανάρτηση του διοικητή του «Ευαγγελισμού», ενώ σημειώνει ότι απαξιώνει επιστημονικά τη γιατρό.

«Η Ε΄Παθολογική Κλινική του Ευαγγελισμού στην οποία τοποθετήθηκε αρχικά η συνάδελφος δεν έχει ανάγκες; Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη Κλινική μετά από την παραίτηση δύο Επιμελητών μετακινήθηκαν συνάδελφοι από άλλες Παθολογικές Κλινικές για να καλύψουν τα κενά. Επιχειρεί μάλιστα να προκαλέσει συνειρμούς με το έγκλημα στα Τέμπη, αναφερόμενος σε «νοοτροπίες που μας έφτασαν ως εδώ». Αναπαράγει δηλαδή το αφήγημα της κυβέρνησης που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους», τονίζει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024