Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Πυροβολισμοί στην παλαιστινιακή πόλη Χαουάρα - Αναφορές για τραυματίες

Ισραήλ: Πυροβολισμοί στην παλαιστινιακή πόλη Χαουάρα – Αναφορές για τραυματίες

Συνεχίζεται η ένταση και οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων της κατεχόνενης Δυτικής Όχθης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έλαβε μια αναφορά για ένα «περιστατικό με πυροβολισμούς» στη Χαουάρα, μια παλαιστινιακή πόλη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που έχει γίνει σημείο ανάφλεξης της σύγκρουσης.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι στόχος των πυροβολισμών ήταν ισραηλινοί στρατιώτες.

Η αναφορά αυτή έγινε εν μέσω φόβων για έξαρση της βίας κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, που συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό προκειμένου να περιοριστεί η βία, με στόχο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη ενόψει του Ραμαζανιού.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο τόσο οι Παλαιστίνιοι όσοι και οι Ισραηλινοί να αποτρέψουν ενέργειες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ιερότητα των Ιερών Τόπων στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του Ραμαζανιου.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που έλαβαν σε προηγούμενη συνάντησή τους στην Ακάμπα τον Φεβρουάριο.

Αυτές περιλάμβαναν τη δέσμευση των Ισραηλινών να αναστείλουν για τέσσερις μήνες τις συζητήσεις για την ανέγερση νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να σταματήσουν για έξι μήνες την έκδοση αδειών για οικισμούς που έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024