Συνεχίζεται η ένταση και οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων της κατεχόνενης Δυτικής Όχθης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έλαβε μια αναφορά για ένα «περιστατικό με πυροβολισμούς» στη Χαουάρα, μια παλαιστινιακή πόλη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που έχει γίνει σημείο ανάφλεξης της σύγκρουσης.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι στόχος των πυροβολισμών ήταν ισραηλινοί στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν με «σφαίρες στην πλάτη» 15χρονο Παλαιστίνιο

Η αναφορά αυτή έγινε εν μέσω φόβων για έξαρση της βίας κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, που συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό προκειμένου να περιοριστεί η βία, με στόχο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη ενόψει του Ραμαζανιού.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο τόσο οι Παλαιστίνιοι όσοι και οι Ισραηλινοί να αποτρέψουν ενέργειες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ιερότητα των Ιερών Τόπων στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του Ραμαζανιου.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που έλαβαν σε προηγούμενη συνάντησή τους στην Ακάμπα τον Φεβρουάριο.

Αυτές περιλάμβαναν τη δέσμευση των Ισραηλινών να αναστείλουν για τέσσερις μήνες τις συζητήσεις για την ανέγερση νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να σταματήσουν για έξι μήνες την έκδοση αδειών για οικισμούς που έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr