Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στην Ιεριχώ

Δυτική Οχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στην Ιεριχώ

Ο Παλαιστίνιος Μαχμούντ Τζαμάλ Χασάν Χαμντάν, 22 ετών, υπέκυψε στα «βαριά τραύματα που υπέστη από σφαίρες των δυνάμεων κατοχής», κατά την εισβολή τους στον προσφυγικό καταυλισμό Ακαμπάτ Τζαμπρ, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην Ιεριχώ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ammar Awad), στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ανοιξαν πυρ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι διεξήγαγαν επιχείρηση στον τομέα, όπου σκοτώθηκε αμερικανοϊσραηλινός αυτοκινητιστής τη Δευτέρα, και άνοιξαν πυρ εναντίον δυο προσώπων που τράπηκαν σε φυγή μετά την εισβολή στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζαμπρ.

Ο Μαχμούντ Τζαμάλ Χασάν Χαμντάν, 22 ετών, υπέκυψε στα «βαριά τραύματα που υπέστη από σφαίρες των δυνάμεων κατοχής» (σ.σ.: του Ισραήλ), σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Υπέκυψε προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ, δήλωσε εκπρόσωπος αυτής της δομής υγείας.

Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί που εισέβαλαν στον Ακαμπάτ Τζαμπρ «συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του τρομοκράτη που διέπραξε την επίθεση», στην οποία σκοτώθηκε ο αμερικανοϊσραηλινός Ελάν Γκανέλες, 27 ετών, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.

Ο θάνατος αυτός εγγράφεται στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης της βίας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ειδικά στη Δυτική Οχθη του ποταμού Ιορδάνη, κατεχόμενου εδάφους από τον αραβοϊσραηλινό Πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967.

Εφοδος ισραηλινών εποίκων

Την Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα έγινε στόχος εφόδου ισραηλινών εποίκων, λίγες ώρες μετά τον θάνατο δυο εποίκων αδελφών, 20 και 22 ετών, από πυρά καθώς κινούνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Δυτική Οχθη.

Δεκάδες έξαλλοι έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ χαρακτήρισε «αφόρητη» την ενέργεια αυτή, υπογραμμίζοντας «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια κατάσταση στην οποία οι πολίτες αυτοδικούν».

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί 64 ενήλικοι και παιδιά, μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, στην παλαιστινιακή πλευρά.

Ενώ 13 ενήλικοι και παιδιά, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, καθώς και υπήκοος Ουκρανίας, έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024