Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος «βαθύτατα δυσαρεστημένος» για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος «βαθύτατα δυσαρεστημένος» για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατέστησε σαφές σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ότι «όλες πλευρές θα πρέπει να απόσχουν από ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και μας απομακρύνουν περισσότερο από την ειρήνη».

Οι ΗΠΑ έχουν «δυσαρεστηθεί βαθύτατα» από την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει εννέα εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να κατασκευάσει νέες κατοικίες στους υπάρχοντες, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να υιοθετήσει σκληρότερη γραμμή απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά σε αυτά τα μονομερή μέτρα, που επιδεινώνουν τις εντάσεις, βλάπτουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και υπονομεύουν τη γεωγραφική βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών», τόνισε.

Μια τέτοια δραστηριότητα «δημιουργεί τετελεσμένα επί του εδάφους, που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών», μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Το Ισραήλ «δημιουργεί τετελεσμένα, που υπονομεύουν τη λύση δύο κρατών»

«Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από την ανακοίνωση των Ισραηλινών ότι θα προχωρήσουν στην ανέγερση χιλιάδων εβραϊκών οικισμών και θα νομιμοποιήσουν αναδρομικά εννέα οικισμούς στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι ήταν μέχρι τώρα παράνομοι βάσει του ισραηλινού δικαίου», είπε η Ζαν-Πιερ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε, επίσης, ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κατέστησε σαφές σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ότι «όλες πλευρές θα πρέπει να απόσχουν από ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και μας απομακρύνουν περισσότερο από την ειρήνη».

«Η ανέγερση (εβραϊκών) οικισμών και η δραστηριότητα στην καρδιά της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης οικισμών, δημιουργεί τετελεσμένα που υπονομεύουν μια λύση δύο κρατών», επανέλαβε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024