Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορική κατάρρευση της Ολλανδίας, ο «γουρλής» Εμπαπέ και το σύνθημα των Γάλλων «Μακρόν παραιτήσου»

Η ιστορική κατάρρευση της Ολλανδίας, ο «γουρλής» Εμπαπέ και το σύνθημα των Γάλλων «Μακρόν παραιτήσου»

Χειρότερο ξεκίνημα σε αγώνα είχαν να κάνουν οι Ολλανδοί από το 1919 όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0 στο 20ο λεπτό απέναντι στη Σουηδία

Ιστορικό μάδημα της ολλανδικής τουλίπας από τους Γάλλους. Για πρώτη φορά ύστερα από 104 χρόνια η Εθνική Ολλανδίας δέχτηκε τρία γκολ στα πρώτα 20 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα καθ’ οδόν για τη συντριβή της με 4-0 από τους Μπλε.

Χειρότερο ξεκίνημα σε αγώνα είχαν να κάνουν οι Ολλανδοί από το 1919 όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0 στο 20ο λεπτό απέναντι στη Σουηδία.

Αυτό που ενόχλησε όμως περισσότερο τους Οράνιε είναι πως μετά την πρώτη αγωνιστική βρίσκονται στην τελευταία θέση του δευτέρου ομίλου, πιο κάτω και από το Γιβραλτάρ το οποίο ηττήθηκε «μόνο» με 3-0 από την Ελλάδα, όπως σημειώνει το sportnieuws.nl.

Ο ολλανδικός Τύπος γράφει για τη συντριβή των Τουλιπών στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Ρόναλντ Κούμαν στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή για «αφέλεια» και «ολική κατάρρευση», για μια ομάδα χωρίς ζωτικότητα, άγευστη και με κάκιστη απόδοση.

Η Ολλανδία παρατάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς με πολλές ελλείψεις λόγω τραυματισμών αλλά και ενός ιού που πρόσβαλε πέντε παίκτες της παραμονή του ματς. Ωστόσο ο Κούμαν δεν αναζήτησε δικαιολογίες για τη βαριά ήττα λέγοντας πως έγιναν λάθη σε σημεία του αγωνιστικού χώρου που είναι ανεπίτρεπτα και στο μέλλον απαιτεί περισσότερα από κάθε παίκτη. Τα τελευταία λόγια ακούστηκαν περισσότερο ως προειδοποίηση για τους βετεράνους της ομάδας που είχαν κάκιστη απόδοση.

Η Ολλανδία υποδέχεται τη Δευτέρα στο στάδιο της Φέγενορντ το Γιβραλτάρ και ο Κούμαν περιμένει αντίδραση και πολλά γκολ για να ξεκολλήσουν οι Τουλίτες από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι Γάλλοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ποιος θα είναι το αφεντικό στον όμιλο.

Η νέα εποχή που σηματοδοτεί η αρχηγεία του Κιλιάν Εμπαπέ ξεκίνησε με τον πιο εμφατικό τρόπο, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να σημειώνει δύο από τα γκολ των Μπλε και να δίνει την ασίστ στον πικραμένο, για τη χαμένη αρχηγεία, Αντουάν Γκριεζμάν στο πρώτο.

Μόλις 24 ετών, ο Εμπαπέ έφτασε τα 38 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, ξεπέρασε τον Καρίμ Μπενζεμά ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της ιστορικής λίστας των σκόρερ, ενώ απέχει μόλις 15 γκολ από την κορυφαία επίδοση του Ολιβιέ Ζιρού.

Όπως ήταν επόμενο ο Εμπαπέ βρέθηκε στο επίκεντρο του Τύπου με την «Εκίπ» να γράφει στο πρωτοσέλιδο της «Ενας αρχηγός που φέρνει γούρι». «Ο Εμπαπέ διέλυσε την Ολλανδία», σημειώνει στο άρθρο του το BBC, ενώ η As τον χαρακτηρίζει «πληθωρικό» και τον συγκρίνει με «βασιλιά».

Απών από τις εξέδρες του Σταντ ντε Φρανς ήταν ο φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου και των Μπλε, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φοβούμενος τις αντιδράσεις. Και μάλλον σωστά έπραξε αφού στο 49ο λεπτό και τρίτο δευτερόλεπτο του αγώνα το κοινό άρχισε να αποδοκιμάζει και να φωνάζει «Μακρόν παραιτήσου».

Τη Δευτέρα η Γαλλία παίζει με τους Ιρλανδούς στο στάδιο Aviva του Δουβλίνου.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024