Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίαμβος της Γαλλίας επί της Ολλανδίας (4-0), μεγάλες νίκες για Βέλγιο και Τσεχία

Θρίαμβος της Γαλλίας επί της Ολλανδίας (4-0), μεγάλες νίκες για Βέλγιο και Τσεχία

Σε… πάρτι μετέτρεψε η Γαλλία το μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου με την Ολλανδία.

Σε… πάρτι μετέτρεψε η Γαλλία το μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου με την Ολλανδία (γκρουπ στο οποίο μετέχει και η Εθνική Ελλάδας), επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 στο «Stade de France» και πήρε… κεφάλι για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024 απ’ την 1η αγωνιστική. Την ίδια ώρα, το Βέλγιο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, έκανε επίδειξη δύναμης περνώντας με 3-0 απ’ τη Στοκχόλμη κόντρα στη Σουηδία, ενώ η Τσεχία «καθάρισε» εύκολα την Πολωνία με 3-1.

Στο Παρίσι οι «μπλε» βρήκαν απέναντί τους μία αποδεκατισμένη απ’ τις ιώσεις Ολλανδία (απουσίασαν πέντε βασικοί παίκτες) και δεν τη… λυπήθηκαν. Πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, οι Γάλλοι είχαν τελειώσει τη «δουλειά» με τα γκολ των Γκριεζμάν (3′), Ουπαμεκανό (8′) και Μπαπέ (21′) κι ακολούθως έκαναν… συντήρηση δυνάμεων, για να ολοκληρώσουν τη θριαμβευτική βραδιά τους με το 38ο γκολ του Μπαπέ με την Εθνική Γαλλίας στο 88ο λεπτό. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μενιάν απέκρουσε πέναλτι του Ντεπάι, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να σημειώσει το γκολ της τιμής για τους «οράνιε».

Νίκες για Σουηδία και Τσεχία

Στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης, η Σουηδία ξεκίνησε καλά απέναντι στο Βέλγιο (6ος όμιλος), όμως η ποιότητα των «κόκκινων διαβόλων» άρχισε να… απλώνεται μετά το ημίωρο στο χορτάρι, με τον Ρομέλου Λουκάκου να «χτυπάει» τρεις φορές (35′, 49′, 83′) και να δείχνει πως ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τη φόρμα του μέσω της Εθνικής Βελγίου, έπειτα από μια δύσκολη σεζόν.

Στην «Eden Arena» της Πράγας, η Τσεχία νίκησε άνετα 3-1 την Πολωνία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 5ο όμιλο (στο επίσημο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της), σημειώνοντας δύο γκολ από τα… αποδυτήρια. Με τη συμπλήρωση του τρίτου λεπτού, οι Τσέχοι είχαν πάρει «αέρα» δύο τερμάτων χάρις στα τέρματα των Κρέιτσι (1′) και Κβανκάρα (3′), βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Κούχτα στο 64′ και διαχειρίστηκαν άνετα το προβάδισμά τους ως το φινάλε, παρά τη μείωση του σκορ από τον Σιμάνσκι της ΑΕΚ στο 87′.

«Μίλησε» η έδρα για Αυστρία και Σερβία

Εύκολη νίκη πήρε και η Αυστρία στην «TGW Arena» του Λινζ, συντρίβοντας το Αζερμπαϊτζάν με 4-1. Δύο γκολ του Σάμπιτσερ κι από ένα των Γκρέγκοριτς και Μπάουγκάρντνερ μετέτρεψαν σε… περίπατο τον αγώνα για τους Αυστριακούς, με τους Αζέρους να μειώνουν προσωρινά σε 3-1 με τον Μαχμούντοφ.

Ένα «επαγγελματικό» τρίποντο πήρε και η Σερβία στο Βελιγράδι, νικώντας τη Λιθουανία με 2-0, χάρις στα γκολ των Τάντιτς και Βλάχοβιτς. Βασικός σε όλο το ματς, ως δεξιός φουλ-μπακ στο 3-4-2-1 του Ντέγιαν Στάνκοβιτς αγωνίστηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ.

Στο Κισινάου, η Μολδαβία «έσωσε» τον ένα βαθμό απέναντι στα Νησιά Φερόε με εύστοχο πέναλτι του Νικολαέσκου στο 86ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 27′ χάρις σε ένα πολύ ωραίο γκολ του Μίκελσεν.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024