Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Γαλλίας: Από τον πατέρα στους γιους, 25 χρόνια μετά!

Εθνική Γαλλίας: Από τον πατέρα στους γιους, 25 χρόνια μετά!

Οικογενειακή παράδοση για την οικογένεια Τουράμ η Εθνική Γαλλίας, καθώς μετά τον πατέρα Λιλιάν, σειρά τώρα για τους δύο γιούς του, Μάρκους και Κεφρέν.

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία προέκυψε από τις κλήσεις στην Εθνική Γαλλίας, καθώς ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, κάλεσε τους Μάρκους και Κεφρέν Τουράμ, γιους του πρώην συμπαίκτη του, Λιλιάν Τουράμ. Μετά τον Μάρκους ήρθε η σειρά και του Κεφρέν να κληθεί (για πρώτη φορά) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, ενόψει των Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο Μουντιάλ του 1998, Ντιντιέ Ντεσάμπ και Λιλιάν Τουράμ, ήταν συμπαίκτες στους «τρικολόρ», όταν πανηγύρισαν την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, στα γήπεδα της χώρας τους. Έπειτα από αυτή τους την επιτυχία, ερχόμαστε στο σήμερα, 25 χρόνια μετά, όπου ο μπαμπάς Τουράμ, αποχαιρετά συγκινημένος τους γιους του πριν αυτοί αναχωρήσουν για το προπονητικό κέντρο της Γαλλίας, μετά από το «κάλεσμα» του Ντεσάμπ.

«Γεια σου Μάρκους, κοίτα τον μπαμπά! Γεια σου!», ήταν τα λόγια του στους δύο γιους του. «Αργήσαμε μπαμπά, άντε», απάντησε ο Μάρκους ενώ ο Κέφρεν φρόντισε να σηκώσει το παράθυρο καθώς τα δύο αδέρφια πηγαίνουν να συνεχίσουν την «κληρονομιά» της οικογένειας, με τον Γάλλο πρώην αμυντικό της Γιουβέντους και της Μπαρσελόνα μεταξύ άλλων, να είναι φανερά υπερήφανος.

Κανείς δεν ξέρει αν Μάρκους και Κεφρέν, βαδίσουν στα «χνάρια» του πατέρα τους. Ο πρώτος, είναι σταθερά μέλος της εθνικής και ο δεύτερος πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε αποστολή της ομάδας. Σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία τους τόσο τώρα, όσο και στο μέλλον και ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρουν να «αντιγράψουν» τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό από το 1998.

Γιάννης Νικολόπουλος

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024