Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας για την 25η Μαρτίου

Με αναφορά στον Ρώσο φιλέλληνα, Νικολάι Ράικο, η ρωσική πρεσβεία έστειλε το μήνυμά της για την 25η Μαρτίου.

Μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έστειλε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter, υπενθυμίζει την ιστορία του Ρώσου φιλέλληνα, Νικολάι Ράικο, με αφορμή, την Ημέρα της Αναξαρτησίας.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ο Νικολάι Ράικο, ήταν αξιωματικός του ρωσικού πυροβολικού και σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήταν πάντα «μητέρα του πολιτισμού, ευεργέτιδα της ανθρωπότητας και πατρίδα της ελευθερίας».

Το όνειρό του να στηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες εκπληρώθηκε όταν κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα μέσω της Ιταλίας: «Ήρθα στην Ελλάδα το 1827. Ήμουν απλά ένας φιλέλληνας, οπλισμένος μόνο με ένα πιστόλι, μαζί με ένα τμήμα του πυροβολικού» έλεγε.

Συμμετείχε στις μάχες στη Χίο το 1827-1828. Μετά την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα, ο Νικολάι Ράικο έγινε στενός συνεργάτης του. Διορίστηκε φρούραρχος του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο και ήταν εξαιρετικά δραστήριος σε αυτή τη θέση, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως φρούραρχος της Πάτρας.

Τον Ιούνιο του 1829 πήρε το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Καποδίστρια. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Πάτρας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1830.

Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτήν ο πρόεδρος της Τουρκίας, εκτος από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», αναφέρει ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τοσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία, όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024