Βόρεια Κορέα: Δοκιμάσαμε υποβρύχιο drone ικανό να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι»
Μη επανδρωμένο υποβρύχιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, δοκίμασε η Βόρεια Κορέα στ' ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Spotlight
-
«Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ»: Από υβριδικό κόμμα διαμαρτυρίας, ρυθμιστής στη γερμανική πολιτική σκηνή
-
Ο Κυριάκος μοιράζει χάντρες στους ιθαγενείς και στον ΣΥΡΙΖΑ ως το βράδυ θα αναρωτιούνται αν έμεινε κανείς
-
Η σωστή γνωριμία παιδιού και σκύλου για να παίξουν μαζί με ασφάλεια – Τα παιχνίδια που θα ευχαριστηθούν και οι δύο
-
Τα ανατριχιαστικά λόγια του 14χρονου μακελάρη της Τζόρτζια μόλις τον συνέλαβαν
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως στη διάρκεια του προηγούμενου 48ωρου προχώρησε σε δοκιμή ενός νέου υποβρυχίου drone ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση (φωτογραφίες από την εκτόξευση και την έκρηξη που δημοσιοποίησε το KCNA, επάνω και κάτω), σε αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Ραδιενεργό τσουνάμι»
Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν από την Τρίτη έως την Πέμπτη το νέο οπλικό σύστημα στ’ ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ.
Σύμφωνα με το KCNA, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» με υποβρύχια έκρηξη και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια.
Το υποβρύχιο drone «μπορεί ν’ αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή ή λιμάνι και να ρυμουλκηθεί από πλοίο», κατά το KCNA.
Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προς τ’ ανοικτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις λίγο πριν την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας».
«Πρόβες εισβολής»
Η Πιονγιάνγκ έχει καταφερθεί εναντίον των γυμνασίων που διεξάγονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως αποτελούν πρόβες εισβολής στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας.
Η δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση του ισχυρότερου βορειοκορεατικού πυραύλου, του Hwasong-17.
Επρόκειτο για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας από την αρχή του 2023.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις