Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Δοκιμάσαμε υποβρύχιο drone ικανό να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι»

Βόρεια Κορέα: Δοκιμάσαμε υποβρύχιο drone ικανό να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι»

Μη επανδρωμένο υποβρύχιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, δοκίμασε η Βόρεια Κορέα στ' ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως στη διάρκεια του προηγούμενου 48ωρου προχώρησε σε δοκιμή ενός νέου υποβρυχίου drone ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση (φωτογραφίες από την εκτόξευση και την έκρηξη που δημοσιοποίησε το KCNA, επάνω και κάτω), σε αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ραδιενεργό τσουνάμι»

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν από την Τρίτη έως την Πέμπτη το νέο οπλικό σύστημα στ’ ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ.

Σύμφωνα με το KCNA, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» με υποβρύχια έκρηξη και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια.

Το υποβρύχιο drone «μπορεί ν’ αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή ή λιμάνι και να ρυμουλκηθεί από πλοίο», κατά το KCNA.

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προς τ’ ανοικτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις λίγο πριν την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας».

«Πρόβες εισβολής»

Η Πιονγιάνγκ έχει καταφερθεί εναντίον των γυμνασίων που διεξάγονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως αποτελούν πρόβες εισβολής στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας.

Η δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση του ισχυρότερου βορειοκορεατικού πυραύλου, του Hwasong-17.

Επρόκειτο για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας από την αρχή του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024