Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την Παρασκευή το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος κυρίως στα θέματα διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκθεση – φωτιά του Ελεγκτικού συνεδρίου για δημόσια έργα, τράπεζες, υγεία και παιδεία

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει απαξιωθεί κάθε τι δημόσιο»

Και προσέθεσε πως «αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης, αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς».

«Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε πως γι’ αυτό άλλωστε «έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ‘ημέτεροι’ και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων». Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση, προσέθεσε.

«Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος, το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, το οποίο θα είναι δημοσιονομικά βιώσιμο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών. Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση, να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη», δήλωσε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr