Πρώτο λόγο έχει ο Παύλος Πολάκης

Θα πάει με αιχμή την διαφθορά. Και θα στοχεύει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξάλλου στην πρώτη Πολιτική Γραμματεία του για το νέο έτος θα αποτιμήσει κάτι νέο και κάτι που με βεβαιότητα θα βρει σύμφωνους όλους τους εκπροσώπους των εσωτερικών τάσεων και ρευμάτων. Την δουλειά του Τομέα Διαφάνειας και Τεκμηρίωσης. Και το πώς αυτός συντονίζεται με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη μάχη της αποδόμησης της κυβέρνησης.

Στον εν λόγω τομέα πρώτο λόγο έχει ο Παύλος Πολάκης. Εικόνα όμως έχουν κι άλλοι βουλευτές, όπως ο Μάριος Κάτσης, ο τελευταίος συχνά κάνει επερωτήσεις με θέμα αυτό, δηλαδή την εμπλοκή γαλάζιων σε περιπτώσεις αναθέσεων, δημοσίου χρήματος κ.λπ. Και όπως λένε οι πηγές, μόνο θετικά αποτιμούν την ως τώρα δουλειά του Τομέα που μάλιστα διερευνά τρεις ακόμη φακέλους μετά τις υποθέσεις Πάτση, Μαραβέγια, Χειμάρα, Ευθυμίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα αποκάλυψη για γαλάζιο βουλευτή που «έκανε δουλειές» με το Δημόσιο

«Αυτή αν θέλετε, η διαφορά ήθους, είναι και η μεγαλύτερη απόσταση που μας χωρίζει με το στρατόπεδο του αμοραλισμού και του κυνισμού», είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του τόμου που επιμελήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτου για τις διαπραγματεύσεις της συριζαϊκής διακυβέρνησης. Και με αυτή τη «γραμμή» θα πάει η Κουμουνδούρου, αφού η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα όταν έχεις κυβερνήσει δεν είναι τόσο ασφαλής.

Είναι όμως, λένε το «άλλο παράδειγμα» που μπορούν να αναδείξουν στον δρόμο για την εθνική κάλπη και όσο κι άλλες υποθέσεις θα στριμώχνουν την κυβερνώσα παράταξη. Εδώ όπως λένε γνώστες του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιέζεται η ΝΔ για έναν ακόμη λόγο: η όλη ενεργειακή κρίση αλλά και ο πληθωρισμός πιέζουν εξίσου τη δική της παραδοσιακή λαϊκή κομματική βάση που επιπλέον δεν βλέπει με καλό μάτι υποθέσεις σαν του Πάτση.

Και είναι μια καλή αφορμή για να διαμορφώσει όρους αμηχανίας σε Μαξίμου και Μοσχάτο μια ατμόσφαιρα ελεγχόμενων για διαφθορά βουλευτών – και παρά το γεγονός πως δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο Ειδικό Δικαστήριο. Εξάλλου όπως λένε οι δύο υποθέσεις δεν σχετικοποιούνται, ενώ όταν «πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη» κυβερνητικοί βουλευτές και κυρίως της επαρχίας λογοδοτούν στον κόσμο τους και πλήττουν την παράταξή τους και δη σε εκλογικό χρόνο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr