Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο αδέρφια «κονταροχτυπιούνται» για τον Δήμο Μεσολογγίου

Δύο αδέρφια «κονταροχτυπιούνται» για τον Δήμο Μεσολογγίου

O νυν δήμαρχος της ιερής πόλης του Μεσολογγίου, Κώστας Λυρός, θα έχει αντίπαλο τον αδερφό του που τον «σφάζει» με το γάντι.

Μεγάλη είναι η μάχη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 με τους υποψήφιους ήδη να ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία, όμως στο Μεσολόγγι συμβαίνει κάτι παράδοξο καθώς ανάμεσα στους 11 υποψήφιους τη θέση του δημάρχου, διεκδικούν δύο αδέρφια.

Συγκεκριμένα ο νυν δήμαρχος της ιερής πόλης του Μεσολογγίου, Κώστας Λυρός, το μικρότερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας Λύρου, θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο φέτος πέραν των άλλων που διεκδικούν τον δημαρχικό θώκο, αντίπαλός του, θα είναι ο αδερφός του, Θανάσης.

Προεκλογικά σποτ με «καρφιά»

Στις αναρτήσεις του στα social media, ο νυν δήμαρχος προβάλει τον κόσμο που συστρατεύεται μαζί του, αλλά και φωτογραφίες από τις συναντήσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώτα Μπακογιάννη.

«Συμπορεύομαι μαζί με τον δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο, στον έντιμο και δημιουργικό αγώνα που έχει ξεκινήσει θέτοντας τις θεμελιώδεις βάσεις ανάπτυξης για τον τόπο μας», λένε συνεργάτες του.

Ο αδερφός του και πολιτικός του αντίπαλος «σφάζει» με το βαμβάκι λέγοντας πως ο τόπος δεν υποφέρει από καλές προθέσεις αλλά από αναποτελεσματικότητα.

«Σε παρακμή ο τόπος. Αιτία, η έλλειψη αποτελεσματικότητας στις φιλότιμες προσπάθειες», αναφέρει μεταξύ άλλων στο προεκλογικό του σποτ.

«Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, με γνώση και εμπειρία, που θα εμπνεύσουν και θα καθοδηγήσουν τον λαό μας. Πρέπει να βρούμε την δύναμη να ενεργοποιήσουμε και να εκλέξουμε ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και συγκεκριμένη προσφορά. Δεν χωρούν άλλοι πειραματισμοί», ο υποψήφιος δήμαρχος, Θανάσης Λυρός.

Από την άλλη, ο νυν δήμαρχος θα υπεραμυνθεί του έργου του και θα ανακοινώσει νέες παιδικές χαρές παντού.

Ο αδερφός και συνυποψήφιος ωστόσο, στο προεκλογικό του σποτ παρουσιάζει μία σειρά από έργα που, όπως λέει, έγιναν με τη συμμετοχή του.

«Το Μεσολόγγι, η Ιερά Πόλις της Ελευθερίας, δεν μπορεί να έχει μόνο ένδοξο παρελθόν. Πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει και στον σύγχρονο κόσμο.Για τον σκοπό αυτό έχω αγωνιστεί στο παρελθόν με όλες μου τις δυνάμεις. Με αθόρυβες αλλά ουσιαστικές προσωπικές πρωτοβουλίες το Μεσολόγγι απέκτησε ΤΕΙ. Απέκτησε ένα σύγχρονο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο, το σημερινό ΕΠΑΛ. Απέκτησε το Δημόσιο ΙΕΚ, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου. Επίσης, ιδρύθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που στεγάζεται στο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, δίπλα στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Η κόντρα των αδερφών μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον δήμο, που 11 συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024