Ποιες είναι οι ηλεκτρικές εστίες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας; Τι πρέπει να προσέξετε για να κάνετε την καλύτερη επιλογή;

Καμία κουζίνα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τον φούρνο της, την πολύτιμη συσκευή που σας βοηθά να προετοιμάσετε και να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά γεύματα για εσάς και τους αγαπημένους σας. Ανάμεσα στην πληθώρα των επιλογών που διατίθενται στην αγορά, θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι φούρνοι διαφέρουν στις ηλεκτρικές εστίες, καθώς άλλα μοντέλα διαθέτουν επαγωγικές και άλλα ηλεκτρικές εστίες.

Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδηγό με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρικές εστίες.

Θα βρείτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε φούρνους και κουζίνες, τον οποίο θα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.

Τι είδους ηλεκτρικές εστίες να επιλέξω;

Οι ηλεκτρικές εστίες διακρίνονται σε επαγωγικές και κεραμικές, γνωστές και ως εστίες ακτινοβολίας και έχουν μαύρη επίπεδη επιφάνεια μαγειρέματος.

Είναι συνήθως παρόμοιες, η βασικής τους διαφορά όμως έγκειται στην απόδοσή τους, αφού οι επαγωγικές τείνουν να θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα, προσφέροντας αποδοτικό μαγείρεμα. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με τις κεραμικές.

Στην περίπτωση που έχετε κεραμικές εστίες, έχετε κατά νου ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε και επαγωγικές στην ίδια εσοχή.

Ποιο μέγεθος είναι το κατάλληλο;

Μπορείτε να βρείτε και τα δύο είδη ηλεκτρικών εστιών σε διαφορετικά πλάτη, που κυμαίνονται από 30 έως και 90 εκ. Το κατάλληλο μέγεθος εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες, όπως οι μαγειρικές σας συνήθειες και η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου στην κουζίνα σας.

Μια πιο πλατιά εστία θα σας επιτρέπει να μαγειρεύετε ταυτόχρονα με άνεση, χρησιμοποιώντας πολλές κατσαρόλες ή και τηγάνια ταυτόχρονα.  Τα μοντέλα επαγωγικών και κεραμικών εστιών διατίθενται σε πλάτη 30 εκ. (domino), 60 εκ. (τυπικό), 70 εκ., 80 εκ., 90 εκ.

Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο απορροφητήρα, έχετε κατά νου ότι οι ηλεκτρικές εστίες θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πλάτος ή να είναι λίγο πιο στενές.

Πώς τις ελέγχω;

Μπορείτε να ελέγξετε τις επαγωγικές εστίες με περιστροφικούς διακόπτες στο φούρνο ή με χειριστήρια αφής στην επιφάνεια της εστίας. Το μέγεθος και το είδος των διακοπτών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο και να περιλαμβάνει από βασικά πλήκτρα αφής μέχρι και μια προηγμένη οθόνη αφής, όπως TFT, Premium, Comfort ή Βasic.

Από την άλλη, οι κεραμικές εστίες διαθέτουν φυσικούς περιστροφικούς διακόπτες, που βρίσκονται είτε πάνω στην εστία είτε στον πίνακα ελέγχου του φούρνου ή πλήκτρα αφής.

Τι είναι η έξυπνη εστία;

Οι εστίες που είναι εξοπλισμένες με καινοτόμες λειτουργίες και νέα features για σοτάρισμα, τηγάνισμα ή βράσιμο συγκαταλέγονται στις «έξυπνες» εστίες.

Ποιες οι λειτουργίες των έξυπνων εστιών;

Μερικές από τις πιο καλύτερες λειτουργίες τους περιλαμβάνουν:

  • Έξυπνη εστία: Τα μοντέλα που διαθέτουν Home Connect λειτουργία σας επιτρέπουν να επιβεβαιώνεται ότι η εστία σας είναι απενεργοποιημένη ακόμα και από απόσταση.
  • Σύνδεση εστίας και απορροφητήρα: Με αυτήν την δυνατότητα μπορείτε να ελέγξετε τον απορροφητήρα απευθείας από την εστία σας και διαθέτει χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες.

Πόση ευελιξία χρειάζομαι;

Αν χρησιμοποιείτε μεγάλα τηγάνια ή κατσαρόλες ή γενικότερα ορθογώνια σκεύη μαγειρικής, ενδεχομένως να χρειάζεστε μια εστία με ευέλικτη ζώνη μαγειρέματος.

Εάν χρειάζεστε μέγιστη ευελιξία, μπορείτε να ενώσετε δύο ή περισσότερες ορθογώνιες ζώνες της επαγωγικής εστίας ώστε να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη ζώνη διαφορετικών διαστάσεων. Διαφορετικά μπορείτε να συνδέσετε δύο μικρότερες ζώνες, για να δημιουργήσετε μία μεγαλύτερη ζώνη μαγειρέματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr