Τι είπαν τα ίδια τα παιδιά στο Mega

Για την παρέλαση που θα κάνουν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μίλησαν στο Mega, αρχισυντάκτης της ελληνικής εφημερίδας του Καΐρου, «Νέο Φως», Βασίλης Πουλαρίκας, η Ελένη Ταμπάκη, δασκάλα και διοργανώτρια της γιορτής, καθώς και ο διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου Καΐρου, Χρήστος Βασιλόπουλος.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» εμφανίστηκαν και οι μικροί μαθητές Μαρία Φοντιέ, Αντώνης Ρεκτσίνης και ο Νικήτας,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί είναι έθιμο να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;

Πώς γιορτάζεται στο Κάιρο η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου;

«Ετοιμάσαμε χθες μία καταπληκτική γιορτή, σήμερα ήταν εδώ τα παιδιά γιατί κάναμε μία πρόβα για την αυριανή μαθητική παρέλαση, γιατί γιορτάζουμε αύριο στον ναό της κοινότητας. Η γιορτή είχε ποιήματα, σκετς, εθνική υπερηφάνεια και ήταν μαζί μας όλος ο κόσμος, και κάναμε και ωραίο θεατρικό», είπε ο κ. Πουλαρίκας.

«Ήταν όλη η παροικία, ο Πρέσβης, ο Πρόξενος, όλη η κοινοτική επιτροπή, και οι γονείς των παιδιών. Οι Έλληνες εδώ δεν ζουν με την ανάμνηση του ένδοξου παρελθόντος, βιώνουν το παρόν τους και το ζουν. Συντηρούν τα σχολεία, την παράδοση είναι μία ελληνική κοινότητα στο Κάιρο που προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχουν Έλληνες στο Κάιρο, που θέλουν να μείνουν εδώ και το φροντίζουν και το αγαπούν το μέρος», συμπλήρωσε.

«Κάναμε ανακαίνιση στο πολιτιστικό κέντρο. Φέτος το εθνικό πολιτιστικό κέντρο Καΐρου, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας. Δημιουργήθηκε το 2003 και έχουμε πολλούς Αιγύπτιους μαθητές που ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα», συμπλήρωσε ο ο διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου Καΐρου, Χρήστος Βασιλόπουλος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr