Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΣΑ για Τέμπη: «Ζητήσαμε να φτάσουν οι ευθύνες όσο πιο ψηλά γίνεται»

ΔΣΑ για Τέμπη: «Ζητήσαμε να φτάσουν οι ευθύνες όσο πιο ψηλά γίνεται»

«Να πάρουν το μήνυμα όλοι όσοι μετέρχονται όλες αυτές τις δημόσιες θέσεις ότι είναι εκεί για την ασφάλεια του λαού και όχι για την ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών»

Στην απόφαση να υποστηρίξουν την κατηγορία, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Για πρώτη φορά, όπως δήλωσε στο in ο κ. Βερβεσός, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, δηλώνει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας σε ένα ποινικό θέμα, κοινωνικού ενδιαφέροντος.

H νομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας να παρίστανται προς υποστήριξη της κατηγορίας ενεργοποιείται για πρώτη φορά στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, έρχεται να ρίξει το θεσμικό βάρος των δικηγόρων, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, ως δικλείδα ασφαλείας στην προσπάθεια να φανερωθεί όλη η αλήθεια για το ποιος πραγματικά ευθύνεται.

Ο κ. Βερβεσός ζητά να ανοίξει το κάδρο των ευθυνών και να «φτάσει ψηλά».

«Να πάρουν το μήνυμα όλοι όσοι μετέρχονται όλες αυτές τις δημόσιες θέσεις ότι είναι εκεί για την ασφάλεια του λαού και όχι για την ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών», είπε ο κ. Βερβεσός, δικαιολογώντας την άποψη που εξέφρασε.

Όλα αυτά την ώρα που  οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται ότι έφυγαν πριν τελειώσει η βάρδια τους, το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι δηλώσεις Βερβεσού

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο του MEGA, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Ζητήσαμε από τον ανακριτή, ο οποίος το δέχθηκε, ότι είναι νόμιμη η παράστασή μας για την υποστήριξη κατηγορίας, χωρίς να εκπροσωπούμε κανένα συγκεκριμένο θύμα της συγκεκριμένης τραγωδίας».

Και εξήγησε: «Ζητήσαμε να ανοίξει το κάδρο, να αναζητηθούν οι ευθύνες στους μηχανοδηγούς αυτού του τρένου των ευθυνών και όχι στους τελευταίους συρμούς του τρένου, δηλαδή μόνο στον μηχανοδηγό, στον σταθμάρχη ή τον επιθεωρητή, αλλά να φτάσει η αναζήτηση των ευθυνών όσο ψηλά είναι να φτάσει, να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες, προκειμένου να μην ξαναζήσει η χώρα τέτοιου είδους τραγωδίες», είπε αρχικά.

«Να πάρουν το μήνυμα όλοι όσοι μετέρχονται όλες αυτές τις δημόσιες θέσεις ότι είναι εκεί για την ασφάλεια του λαού και όχι για την ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών και οικονομικών απαιτήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Βερβεσός.

Οι δύο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα από τις βάρδιες τους

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη βδομάδα ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται ότι έφυγαν πριν τελειώσει η βάρδια τους το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στις 30 του μήνα ενώπιον του ανακριτή θα εμφανιστεί και ο επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τον ορισμό των βαρδιών των σταθμαρχών.

Αναλυτικότερα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο αρχαιότερος σταθμάρχης την ερχόμενη Τρίτη.

Για τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή έχει ασκηθεί δίωξη για τα ίδια, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα όπως του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024