«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα» – Τι κατέθεσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών για τα Τέμπη
Αύριο απολογούνται οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη συνέντευξή του στους Πρωταγωνιστές, την πρώτη μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ότι ο πίνακας της Λάρισας είναι μέρος της τηλεδιοίκησης. Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, επίσης επέμεινε, παρά το «άδεισμα» στη Λάρισα ότι «τηλεδιοίκηση είναι οτιδήποτε λειτουργεί από ένα μέτρο απόσταση και πάνω και παρότι οι σταθμάρχες το ονομάζουν πίνακα χειρισμού –με οπτικό έλεγχο και αυτόματη χάραξη- είναι τηλεδιοίκηση».
Και ενώ ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το τι είναι, πότε καταστράφηκε και ποιος φταίει για την τηλεδιοίκηση συνεχίζεται, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, πέρασε σήμερα το κατώφλι του εφέτη-ανακριτή Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατέθεσε όλα τα έγγραφα που έχουν σταλεί σχετικά με την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών διαδρομών, με τα οποία επί της ουσίας εντοπιζόταν ζητήματα ασφαλείας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train.
Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση, σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ ότι στη Λάρισα δεν υπάρχει και ότι το μόνο που υπάρχει εκεί είναι μόνο ο πίνακας χειρισμού.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Λάζου, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος υποστήριξε ότι, από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα που να συντείνουν όλα στην ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν. Και αυτός, κατέθεσε ότι στο Σταθμό της Λάρισας δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.
Αύριο απολογούνται οι δύο σταθμάρχες σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διώξεις για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442