Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνδρας που «πέθανε για λίγα λεπτά» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον θάνατο

Άνδρας που «πέθανε για λίγα λεπτά» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον θάνατο

«Δεν είδα κανένα φως, ούτε άκουσα φωνές»

Ένας 55χρονος ανέφερε πως… είχε «πεθάνει» για λίγα λεπτά, λόγω σοβαρής σπάνιας ασθένειας από την οποία έπασχε και περιέγραψε την μεταθανάτια εμπειρία που βίωσε, με την αφήγηση του να διαφέρει από τις αντίστοιχες συνιθισμένες μαρτυρίες.

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, ο άνδρας που ονομάζεται Kevin Hill υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιακής βαλβίδας τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια διαγνώστηκε με ασβεστοπάθεια.

«Αυτή είναι μια σπάνια πάθηση με την οποία διαγιγνώσκεται μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, καθώς είναι μια σοβαρή και ασυνήθιστη ασθένεια, όπου το ασβέστιο συσσωρεύεται σε μικρά αιμοφόρα αγγεία του λίπους και των ιστών του δέρματος.

Έτσι, κατέληξε μετά από λίγο καιρό να έχει ακατάσχετη αιμορραγία στο δέρμα του, ειδικά στα πόδια, με αποτέλεσμα να χάσει τόσα λίτρα, ώστε «πέθανε» για λίγα λεπτά.

«Δεν κοιτούσα κάτω το σώμα μου…»

«Δεν κοιτούσα κάτω το σώμα μου, αλλά ήμουν χωρισμένος από το σώμα μου. Ήταν σαν να ήμουν στο βασίλειο των πνευμάτων, είχα επίγνωση του τι συνέβαινε, αλλά είχα τόση γαλήνη. Ήξερα ότι αιμορραγούσα. Ήξερα ότι ήταν σοβαρό. Το προσωπικό μπαινόβγαινε συνέχεια για να σταματήσει την αιμορραγία» είπε για τη μεταθανάτια εμπειρία του.

Όπως σημείωσε, δεν είδε κανένα λευκό φως, ούτε άκουσε κάποια φωνή, ενώ «μετά πήγα για ύπνο και ξύπνησα, ζωντανός και η αιμορραγία είχε σταματήσει. Ήξερα ότι δεν ήταν η ώρα μου να πεθάνω».

Πλέον, αναρρώνει από την σπάνια ασθένεια και ετοιμάζεται να επιστρέψει σπίτι, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται συνεχώς η 52χρονη σύζυγος του. Μάλιστα, οι γιατροί έδιναν λίγες πιθανότητες επιβίωσης, οπότε όταν επέστεψε στη ζωή τον ονόμασαν «άνδρα – θαύμα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024