Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έντι Ράμα: Επαίσχυντα τα σχόλια της Βρετανίδας υπουργού για τους Αλβανούς υπηκόους

Έντι Ράμα: Επαίσχυντα τα σχόλια της Βρετανίδας υπουργού για τους Αλβανούς υπηκόους

«Ηταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», δήλωσε στο BBC ο Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, επέκρινε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπρέιβερμαν, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό των μεταναστών από τη χώρα του μια «ντροπιαστική» στιγμή για τη βρετανική πολιτική.

Ο Εντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε ότι τα σχόλια της Μπρέιβερμαν, πέρυσι, για τους Αλβανούς μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν από μόνα τους έγκλημα.

«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να ξεχωρίζουν σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς λόγους. Ηταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, σύμφωνα με τον Guardian.

«Αυτό που ειπώθηκε από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώντας από την υπουργό Εσωτερικών, είναι η απομόνωση της κοινότητάς μας, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τη Βρετανία».

Η Μπρέιβερμαν εξόργισε πολλούς Αλβανούς με τα σχόλιά της στο κοινοβούλιο. «Εάν οι Εργατικοί ήταν επικεφαλής, θα επέτρεπαν σε όλους τους Αλβανούς εγκληματίες να έρθουν σε αυτή τη χώρα, θα επέτρεπαν σε όλα τα μικρά σκάφη να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η υπουργός Εσωτερικών κατηγορήθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε εμπρηστική γλώσσα όταν είπε ότι η νότια ακτή της Αγγλίας δεχόταν εισβολή από αιτούντες άσυλο. Στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος είπε: «Πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι πέφτουν θύματα σωματεμπόρων ως σύγχρονοι σκλάβοι… η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι σύγχρονοι σκλάβοι και οι ισχυρισμοί τους ότι πέφτουν θύματα εμπορίας είναι ψέματα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024