Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να ακούσουν το 'αρκετά ως εδώ' του κόσμου»

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να ακούσουν το ‘αρκετά ως εδώ’ του κόσμου»

Οι όροι Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές, προκειμένου να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φωτιές» έχει ανάψει – ξανά – στο πολιτικό σκηνικό η επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, υπό την προϋπόθεση να μην γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του, «είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος» και δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε ‘ή εγώ ή αυτός’;», αντέδρασαν έντονα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσου και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτζος.

Και οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης χαρακτήρισαν, ουσιαστικά, παράλογες τις «απαιτήσεις» Ανδρουλάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου.

«Το σύστημα Μητσοτάκη να ακούσει το ‘Αρκετά ως εδώ’ του κόσμου»

Ο κ. Μάντζος επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας».

Και προσέθεσε: «Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

»Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς.

»Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.

»Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα. Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τόσο το πρόσωπο του πρωθυπουργού, όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων, που προτίθενται να συμφωνήσουν».

Για να καταλήξει πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός  θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: ‘Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας’. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024