Ο 82χρονος, που έχει πλέον πεθάνει και την δίκη συνέχισε κληρονόμος του, στις 26 Μαΐου 2014 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καταρράκτη του αριστερού του οφθαλμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Με απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε ένας 82χρονος κάτοικος της Ρόδου κατά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 104.142,16 ευρώ για βλάβες, που όπως υποστηρίζει, υπέστη μετά από εγχείρηση καταρράκτη.

Αισθανόταν πόνους στο μάτι

Ο 82χρονος, που έχει πλέον πεθάνει και την δίκη συνέχισε κληρονόμος του, στις 26 Μαΐου 2014 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καταρράκτη του αριστερού του οφθαλμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η εγχείρηση, όπως ισχυρίζεται, δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αισθανόταν έντονους πόνους στο αριστερό του μάτι, το οποίο ήταν θαμπό και επιπροσθέτως δεν μπορούσε να δει καθόλου από αυτό, ενώ πριν από την εγχείρηση είχε ικανότητα όρασης κυμαινόμενη περίπου στο 80%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπη με τσουχτερό πρόστιμο η ηλικιωμένη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα γατάκια

Διατείνεται ότι η ιατρός που πραγματοποίησε την εγχείρηση δεν τον ενημέρωσε ποτέ για την αποτυχία της εγχείρησης και αντιθέτως τον καθησύχαζε ότι όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά και ότι ο πόνος δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο και που θα έπρεπε να τον προβληματίζει, ενώ η όρασή του θα αποκαθίστατο σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Ενημερώθηκε, όπως διατείνεται στην πορεία από άλλους ιατρούς, ότι η επέμβαση στο αριστερό του μάτι είχε αποτύχει και μάλιστα με σοβαρές επιπλοκές, διότι το οπίσθιο περιφάκιο στο εσωτερικό του ματιού του είχε υποστεί ρήξη και υπήρξε πτώση φακαίων μαζών στην υαλοειδή κοιλότητα. Με πιο απλά λόγια, ένας φακός στο εσωτερικό του ματιού του είχε «σπάσει» και τα θραύσματα είχαν μείνει μέσα στο μάτι του.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr στις 25 Ιουνίου του 2014 μετέβη σε εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμίατρο στην Αθήνα και υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση, ενώ όπως ισχυρίστηκε η όραση του αριστερού του οφθαλμού είχε μειωθεί σε χαμηλότατα επίπεδα.Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι καμιά πλημμέλεια ή παράλειψη των ιατρών του εναγόμενου όσον αφορά στη μετεγχειρητική αντιμετώπιση του ασθενούς υπήρξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr