Τα δυο σχολεία του Δήμου Βύρωνα - που είναι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα - κλείνουν για λόγους αποκατάστασης σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου, όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος.

Με απόφαση του Δήμου Βύρωνα το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα (Ανάληψης) θα παραμείνει κλειστό για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εκτελεστούν κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προέκυψε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η εμφανής –εξωτερικά- αποσάθρωση, είναι εκτεταμένη και απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σοβάδων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγγελιοφόροι» της κυκλικής οικονομίας τα απορριμματοφόρα στο Βύρωνα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από τον Δήμο: «Λόγοι ασφάλειας των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, προκειμένου να γίνουν σωστά και με ασφάλεια οι προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να εκτεθεί κανένας σε κίνδυνο. Κατά το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης: «Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών, των γονέων – κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του σχολείου, αλλά ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι σε ζητήματα ασφάλειας δεν χωρούν ημίμετρα αλλά σίγουρες λύσεις, όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγονται, προσωρινά».

Όπως πληροφορηθήκαμε  στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr