Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Laser εξελίξεις στην ουρολογία

Laser εξελίξεις στην ουρολογία

Οριστικό τέλος στα προβλήματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης των νεφρών

Του Παναγιώτη Βεβελογιάννη, διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη, του Νοσοκομείου Μητέρα

Από την Ομάδα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του ιατρού Βεβελογιάννη Παναγιώτη εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Laser τεχνολογία αιχμής με το σύστημα Moses και φέρνει οριστικό τέλος στα προβλήματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης των νεφρών με έναν εύκολο, ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο απελευθερώνοντας τους ασθενείς αυθημερόν.

HoLEP: Laser εκπυρήνιση του προστάτη με τεχνολογία Moses

Δρ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης

 Τα 2/3 των ανδρών άνω των πενήντα υποφέρουν από την διόγκωση του προστάτη τους με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους , έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών, επομένως η εμφάνιση νέων τεχνικών, ελάχιστα επεμβατικών, εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Στον χώρο της Ιατρικής τεχνολογίας οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι γρηγορότεροι από άλλες τεχνολογίες και έτσι εμφανίζονται συχνά ρηξικέλευθα προϊόντα που ανατρέπουν την φυσιολογική ροή μιας ήδη υπάρχουσας και πολύ καλής πρακτικής προς το συμφέρον πάντοτε του ασθενούς.

Η γνωστή σε όλους από τριετίας HoLEP, από την ομάδα των ιατρών που διαχειρίζεται την μεγαλύτερη σειρά ασθενών Πανελληνίως, εκτοξεύεται πλέον σε άλλα επίπεδα με την εισαγωγή του διπαλμικού Laser Moses στο Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής. Αποτελεί πλέον τον νέο Χρυσό κανόνα και είναι η κορωνίδα όλων των επεμβάσεων για την υπερτροφία του προστάτη σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Με βέλτιστη ακρίβεια ακτίνος στον στόχο, λόγω δημιουργίας προστατευτικού κενού πέριξ της δέσμης και αποφυγή των διαθλάσεων όπως με τα προηγούμενης γενιάς lasers, επιτυγχάνεται 20% ταχύτερος χρόνος χειρουργείου, με 40% καλύτερη αιμόσταση και μηδενική απώλεια αίματος, ώστε οι ασθενείς να εξέρχονται την ίδια ημέρα και τις περισσότερες φορές έχοντας ήδη αφαιρεθεί ο καθετήρας τους.

Με την νέα επέμβαση HoLEP, η, μετά την προσθήκη πλέον της καινοτόμου τεχνολογίας Moses, με την νέα ονομασία της σε MoLEP, δεν παραμένει υπολειμματικός ιστός ακόμη και σε αδένες 350 κυβικών, ώστε να μηδενίζονται οι πιθανότητες επανεπεμβάσεων στο μέλλον, η δε μετεγχειρητική πορεία των ασθενών να είναι ομαλή, συντομότατη και απαλλαγμένη από την νοσηρότητα των επιπλοκών του παρελθόντος, το δε κόστος για τα Νοσοκομεία σημαντικά μικρότερο ελλείψει παρατεταμένης νοσηλείας.

RIRS: Ενδοσκοπική λιθοτριψία με Moses Laser 

Δύο στους δέκα συμπολίτες μας θα απασχοληθούν δυσάρεστα κάποια στιγμή της ζωής τους  με πέτρες στα νεφρά. Η νέα τεχνολογία προάγει την επόμενη γενιά λιθοτριψίας, μοχλεύοντας ευελιξία, ταχύτητα και ισχύ. Η ενδοσκοπική λιθοτριψία εκτελείται χωρίς τομές και ελάχιστα παρεμβατικά, με την βοήθεια μιας ελαχίστης διαμέτρου κάμερας η οποία εισέρχεται ανάδρομα μέσω του ουρητήρος και μπορεί να επισκεφθεί και τα πλέον δυσπρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία του νεφρού λόγω της μεγαλύτερης ευελιξίας της Moses ίνας Laser.

Έτσι με απευθείας οπτική επαφή οι λίθοι ανεξαρτήτως μεγέθους ή σκληρότητος εξαχνώνονται, μεταπίπτοντας από στερεά σε αέρια κατάσταση με έναν συνοπτικό τρόπο σε μια μόνον συνεδρία. Η νέα τεχνολογία με τα 120 Hz συχνότητας δέσμης επιτυγχάνει 20% ταχύτερους χρόνους, 33% βελτιωμένη ικανότητα κατακερματισμού του λίθου και 50% μειωμένη οπισθοχώρηση του λίθου κατά την διαδικασία ως και ταυτόχρονη αναρρόφηση των όποιων μικροσωματίων διαμέτρου μόλις ενός μικρού προκύψουν.

Η απουσία ύπαρξης συγκριμάτων του λίθου είναι ακριβώς και το γεγονός για το οποίο αποφεύγεται ο τραυματισμός του ουρητήρος κατά την κάθοδό τους, ως επίσης απουσιάζει πλέον και η εισαγωγή λαβίδων σύλληψης των συγκριμάτων που επέφεραν και αυτά τραυματισμούς .

Οι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια και επιτυχία και λόγω της υψηλής εξειδίκευσής τους και μεγάλης καμπύλης εκμάθησης θα πρέπει να εκτελούνται μόνον σε κέντρα που διαθέτουν την εμπειρία και τον βιοϊατρικό εξοπλισμό αιχμής. Είναι χαρά μας να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις της Ιατρικής και να παρέχονται υψηλής ποιότητος υπηρεσίες, ανάλογες του εξωτερικού, στους Έλληνες ασθενείς .

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024