Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grow Your Stronger You: Η Alpha Bank επενδύει διαχρονικά στη γυναικεία ενδυνάμωση

Grow Your Stronger You: Η Alpha Bank επενδύει διαχρονικά στη γυναικεία ενδυνάμωση

Η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εφάρμοσε ειδική πολιτική για την καταπολέμηση των διακρίσεων, αναλαμβάνει διαρκώς νέες, στοχευμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση της έμφυλης ισότητας

Καταπολέμηση των διακρίσεων, διασφάλιση ίσων ευκαιριών ανάπτυξης, εξέλιξης και αμοιβής, προγράμματα επιμόρφωσης και mentoring με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των γυναικών. Εδώ και χρόνια η Alpha Bank, που εντάχθηκε και φέτος στον Δείκτη Bloomberg Gender Equality Index (GEI), επενδύει στην ενδυνάμωση των γυναικών εντός και εκτός του Ομίλου της και τις υποστηρίζει έμπρακτα στο να διεκδικήσουν ισότιμη θέση στην εργασιακή ζωή.

Τα αποτελέσματα της πολυετούς αυτής προσπάθειας γίνονται σαφή τόσο μέσα από την παρουσία της και φέτος στον δείκτη GEI, για 5η συνεχή χρονιά, ανάμεσα σε μόλις 5 ελληνικές επιχειρήσεις και 484 οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και από την έντονη γυναικεία παρουσία στο δυναμικό της. Πράγματι, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 62% του συνόλου των εργαζομένων, καλύπτουν το 57% των θέσεων ευθύνης, ενώ έχουν δυναμική συμμετοχή και στο ΔΣ της Alpha Bank, σε ποσοστό 31%. Αριθμοί τους οποίους φιλοδοξεί να βελτιώσει περαιτέρω, αλλά ήδη φαντάζουν μακρινό επίτευγμα για την ευρύτερη αγορά εργασίας της χώρας μας.

Be AWARE

Τα παραπάνω αποτελέσματα δεν προέκυψαν τυχαία. Η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που εφάρμοσε ειδική πολιτική για την καταπολέμηση των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, υποστηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα τις γυναίκες, σε κάθε στάδιο της καριέρας αλλά και της οικογενειακής τους ζωής.

Από το 2021, οι σχετικές δράσεις έχουν ενταχθεί σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, με γενικό τίτλο AWARE (Alpha Women, Authentic, Resilient, Empowered), το οποίο συμβάλλει στην επαγγελματική τους εξέλιξη και τις ενθαρρύνει στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο διακριτές δράσεις, που προωθούν με διαφορετικούς τρόπους η καθεμία την ισότιμη αντιμετώπιση των φύλων στο εσωτερικό του Ομίλου.

Το πρόγραμμα mentoring Trading Alpha Brains, φέρνει σε επαφή γυναίκες που απασχολούνται σε διαφορετικά τμήματα της Alpha Bank και τις παροτρύνει να οικοδομήσουν σχέσεις mentor–mentee. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και δεξιότητες, να μοιραστούν τις γνώσεις τους, να εντοπίσουν κοινές προκλήσεις και να αναπτύξουν από κοινού τρόπους αντιμετώπισής τους. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα «τρέχει» το πρόγραμμα mentoring SheforHe για την προώθηση της ηγετικής συμπεριφοράς, το οποίο τοποθετεί γυναίκες από ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις της Alpha Bank σε ρόλο mentors. Στη συνέχεια, εκείνες καθοδηγούν νεοπροσλαμβανόμενους άνδρες και τους βοηθούν να προσαρμοστούν ομαλά στην κουλτούρα του Ομίλου, αλλά και να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ακαδημία γυναικών

Θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα την γυναικεία επιχειρηματικότητα, η Τράπεζα έχει προχωρήσει επίσης στη δημιουργία μιας online Ακαδημίας, με την ονομασία Grow Aware, η οποία απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από την Alpha Bank και επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. H Τράπεζα προσφέρει συμβουλευτική και εκπαίδευση συνολικής διάρκειας τριών μηνών μέσα από ομιλίες, ημερίδες και σεμινάρια, με βασικές θεματικές την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος και την ενημέρωση γύρω από στερεότυπα και περιοριστικές πεποιθήσεις με στόχο την οριστική κατάργησή τους.

Επένδυση στο μέλλον

Φυσικά, από τη σφαιρική δέσμη δράσεων της Alpha Bank για την προώθηση της έμφυλης ισότητας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε νεαρές γυναίκες, προετοιμάζοντάς τες να διεκδικήσουν μία δυνατή επαγγελματική πορεία.

Ειδικής μνείας χρήζει το πρόγραμμα job shadowing «Bankers and Daughters» που απευθύνεται σε φοιτήτριες, κόρες εργαζομένων της Τράπεζας. Στόχος του είναι η υποστήριξη των νεαρών γυναικών στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και η εξοικείωσή τους με τις θέσεις εργασίας και τις απαιτήσεις του τραπεζικού κλάδου, ιδίως σε τμήματα όπου εργάζεται μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών.

Για να επιστρέψουμε στους αριθμούς – στους οποίους, εξάλλου, εξειδικεύεται η Τράπεζα -, μέχρι σήμερα από την Grow Aware έχουν αποφοιτήσει 30 γυναίκες, άλλες 200 έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα AWARE, ενώ η Alpha Bank έχει αφιερώσει 81.617 ανθρωποώρες για την εκπαίδευση γυναικών. Και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό της.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024