Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα για την αυριανή επανεκκίνηση των δρομολογίων του ΟΣΕ και της Hellenic Train

Συνάντηση με την διοίκηση της Hellenic Train πραγματοποίησε νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης.

«Απ’ ό,τι μας είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρίσκονται στην κατάλληλη θέση αυτή τη στιγμή να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια» δήλωσε αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εννέα προϋποθέσεις ασφαλείας για την επανεκκίνηση των δρομολογίων - Η επιστολή των μηχανοδηγών

Ερωτώμενος για το εάν θα υπάρξουν σήμερα κάποια δοκιμαστικά δρομολόγια, ο κ. Τσικαλάκης ανέφερε πως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες προκειμένου να επιλυθούν κάποια προβλήματα και από την Κυριακή έχει βγει το ειδικό  μηχάνημα που καταγράφει εάν υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει επιλυθεί το 99% των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί λόγω της ακινησίας και σήμερα στις 12 το βράδυ ο ΟΣΕ θα είναι έτοιμος να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά του» είπε ο κ. Τσιλακάκης.

Αναφορικά με την επιστολή των εργαζομένων της Hellenic Train όπου επισημαίνουν προβλήματα σχετικά με τις υποδομές τα οποία δεν έχουν επιλυθεί ο ίδιος απάντησε:

«Επειδή υπάρχει χρονοδιάγραμμα αυτό θα το απαντήσουν οι συνάδερφοι από την Hellenic. Εγώ ξέρω ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα από το πώς θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και το πώς θα περατωθούν».

«Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ δεν θα πάρουμε την ευθύνη να λειτουργήσουμε κάτι το οποίο δεν είναι ασφαλές, εμάς το αίτημά μας είναι ανοιχτός αλλά ασφαλής σιδηρόδρομος. Εάν διαπιστώσουμε κάτι στην πορεία, θα ‘φωνάξουμε’ κι εμείς» κατέληξε ο κ. Τσικαλάκης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr