Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Νέοι εκβιασμοί και απειλές σε αρχαιολόγο - «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», λέει ο Σκρέκας

Μύκονος: Νέοι εκβιασμοί και απειλές σε αρχαιολόγο – «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», λέει ο Σκρέκας

«Θα γαμ@@@ω εσένα και την οικογένεια σου» αναφέρεται στο απειλητικό SMS που έλαβε συνάδελφος του αρχαιολόγου που ξυλοκόπησαν, την ώρα που μετά την ανάδειξη του θέματος από το in για κυκλώματα που λειτουργούν στο νησί ο αρμόδιος υπουργός Κ.Σκρέκας τους «χαλάει» τα σχέδια.

«Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος» υπογράμμισε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στο ζήτημα των οικοδομικών αδειών, θέμα που το in φώτισε φέρνοντας στο φως καταγγελίες και στοιχεία για κύκλωμα που λυμαίνεται το νησί και κάνει μπίζνες παραβιάσεις -και όχι μόνο- όρων δόμησης.

Η ανάδειξη του θέματος και η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης προφανώς εξόργισε τον σκιώδη και επικίνδυνο με τις τακτικές που ακολουθεί «επιχειρηματικό κλάδο», όπως δείχνουν οι νέες απειλές σε συνάδελφο του αρχαιολόγου, που είχε δεχθεί στις αρχές του μήνα «επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα» που όλα δείχνουν ότι σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ως υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Τα ίδια συμφέροντα που «ενοχλούνται» από την επιμονή των αρχαιολόγων να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς βάζοντας εμπόδια στα επεκτατικά σχέδια τους, «χτύπησαν» και συνάδελφο του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων να καταφεύγει στη Δίωξη Εκβιαστών.

Το απειλητικό sms

Υβρεις και απειλές για τη ζωή της ίδιας και της οικογένειας της περιλάμβανε το sms που δέχθηκε από άγνωστο αριθμό η αρχαιολόγος, σύμφωνα με τη νέα καταγγελία.

«Μωρ…καρ…θα γαμ…εσένα και την οικογένειά σου» αναφερόταν στο απειλητικό μήνυμα που γίνεται αναφορά και σε υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που δήθεν είχε η ίδια με ένα άλλο άτομο στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε.

Η αρχαιολόγος ενημέρωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μαζί με την πρόεδρο, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και στη συνέχεια στο ΤΑ Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της. Αύριο, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει καλέσει σε συνάντηση όλους του υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με τη Μύκονο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΑΤ Κηφισιάς, ο Μανώλης Ψαρρός είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε δύο ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε παρανομίες που ο ίδιος είχε εντοπίσει σε παραθαλάσσια επιχείρηση εστίασης και διασκέδασης.

«Πρέπει να κατέβουν τώρα μπουλντόζες»

Μιλώντας για το σκηνικό των εκφοβισμών στον ΣΚΑΙ, η Δέσποινα Κουτσούμπα τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού ήταν ένας εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο, τονίζοντας ότι η παρανομία στη Μύκονο έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που χρειάζονται μπουλντόζες.

«Πρώτα τον έδερναν στο κεφάλι για να χάσει τις αισθήσεις του και μετά τον χτυπούσαν στο σώμα» κατήγγειλε, δε, η πρόεδρος των Αρχαιολόγων.

«Στη Μύκονο όχι μόνο χτίζουν παρανόμως αλλά λειτουργούν παρανόμως τα καταστήματά τους και εισπράττουν» δήλωσε σε άλλο σημείο.

«Πρέπει να κατέβουν τώρα μπουλντούζες για κατεδαφίσεις» επισήμανε δε.

«Η καφέ ζώνη στη Μύκονο απαγορεύεται να χτίζεται για να προστατεύεται το φυσικό κάλλος» σημείωσε ακόμη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024