«Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο και την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών ρωτήθηκε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος» υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκάλυψη in για τη Μύκονο: Το νησί των πολεοδομικών «οργίων», στο έλεος των συμφερόντων

Θα τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης

Η τροπολογία της κυβέρνησης έρχεται μετά τις καταγγελίες για το κύκλωμα που δρούσε στο νησί γύρω από τις οικοδομικές άδειες, αλλά και τον ξυλοδαρμό ενός αρχαιολόγου.

«Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο: Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν» συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

«Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει» πρόσθεσε.

Αναστολή μέχρι το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο.

«Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την αρμοδιότητα δηλαδή να περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr