Η κυβέρνηση ακυρώνει όλες τις άδειες που έχουν εκδοθεί και περνά την ευθύνη εποπτείας στη ΔΑΟΚΑ.

Τροπολογία για τις άδειες σε εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο θα καταθέσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, μετά τις αποκαλύψεις για κυκλώματα που μπλοκάρουν τις έρευνες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι αποκαλύψεις αυτές ήρθαν μετά τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, θέμα που έφτασε ακόμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκάλυψη in για τη Μύκονο: Το νησί των πολεοδομικών «οργίων», στο έλεος των συμφερόντων

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναστολή των οικοδομικών αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού των Κυκλάδων.

«Η τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή αφορά στην αυθαίρετη και παράνομη δόμηση» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση και την καταστρατήγηση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Αθήνα η ευθύνη έκδοσης νέων αδειών

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, την ευθύνη για την έκδοση αυτών των αδειών πλέον θα έχει πλέον η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΟΑΚΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η αρμοδιότητα έρχεται δηλαδή στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, στην Αθήνα» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί με τρόπο που δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνιών εντός ή εκτός εισαγωγικών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr