Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαναμπαίνουν στις ράγες τρένα και προαστιακός - Ποια δρομολόγια δε θα γίνουν την Τετάρτη

Ξαναμπαίνουν στις ράγες τρένα και προαστιακός – Ποια δρομολόγια δε θα γίνουν την Τετάρτη

Η απαίτηση των εργαζομένων της Hellenic Train ενόψει της επανεκκίνησης των δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό από αύριο.

Ξαναμπαίνουν στις ράγες τρένα και προαστιακός αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Τα δρομολόγια ξεκινούν ξανά αύριο με νέα μέτρα για την ασφάλεια.

Κάποια, όμως, από τα δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν, όπως είπε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train, Κώστας Γενηδούνιας μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο κ. Γενηδούνια ανέφερε στο «Live News» ότι κάποια από το δρομολόγια δε θα πραγματοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών.

Αυτά τα δρομολόγια δε θα γίνουν

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα. Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα» εξηγεί ο Κώστας Γενηδούνιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και το είπα και στη διοίκηση της Hellenic Train και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες.


Τα μέτρα για την επανεκκίνηση του Σιδηρόδρομου

Οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, θα υπάρχουν αυστηρά, δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Μείωση ταχύτητας

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).

Θα αναβαθμιστούν οι υποδομές με ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του κύριου άξονα, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάταξη και συντήρηση των σηράγγων.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, καθώς και οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες.

Αποφασίστηκε να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Τα δρομολόγια που εκκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Παράλληλα θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024