Αυτισμός – Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους και για παιδιά 4-12 ετών
Οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν μια διαδικτυακή συνάντηση για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς με αφορμή τα βιβλία της Ελένης Λούβρου και της Παναγιώτας Πλησή.
Αυτισμός: Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους με οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ευδοκία Ταγκούλη, ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, συστημική θεραπεύτρια οικογένειας, διευθύντρια E.Σ.Y., Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ειρήνη Γκουγκούση, φιλόλογος, γονέας και φυσικά οι συγγραφείς των βιβλίων Ελένη Λούβρου, ψυχολόγος MSc με ειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Παναγιώτα Πλησή, δασκάλα, γονέας.

«Μια από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό είναι η κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, γεγονός που δυσκολεύει τη λειτουργική επικοινωνία τους με τους άλλους ανθρώπους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για τα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο αυτιστικό φάσμα, καθώς και για τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτά (γονείς, δασκάλους, ειδικούς). Έχει ως θέμα του την εκπαίδευσή τους στους κοινωνικούς κανόνες και αποτελείται από δύο μέρη.
»Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει εικόνες και παραδείγματα κοινωνικών συμπεριφορών που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, απευθύνεται στα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο φάσμα του αυτισμού και είναι χωρισμένο σε δύο ηλικιακές ομάδες (4-7 και 8-12 ετών). Το δεύτερο μέρος απευθύνεται στους ενήλικες και περιλαμβάνει τις επεξηγήσεις των παραδειγμάτων του πρώτου μέρους και κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών» αυτό διαβάζουμε στο οπισθόφυλο του βιβλίου της Παναγιώτας Πλησή.
Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook των Εκδόσεων Πατάκη τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.
Η σελίδα στο Facebook απ’ όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μετά το τέλος της:
https://www.facebook.com/ EkdoseisPataki

*Για τα βιβλία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:
- Νίκος Καρούζος: «Κι έτσι δεν έγινα δημοσιογράφος…»
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442