Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pablo: Η παιδική σειρά που μας βοήθησε να κατανοήσουμε τον αυτισμό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού επιστρέφει στο Vodafone TV

Pablo: Η παιδική σειρά που μας βοήθησε να κατανοήσουμε τον αυτισμό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού επιστρέφει στο Vodafone TV

Και δίνει την ευκαιρία σε όλα τα άτομα από 6 έως 18 ετών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να δανείσουν τη φωνή τους στους αγαπημένους ήρωες

Κάθε παιδί έχει (τουλάχιστον) έναν αγαπημένο ήρωα. Συνήθως, πρόκειται για έναν χαρακτήρα με τον οποίο μοιράζεται ορισμένα κοινά, ακόμη κι αν είναι τόσο ασήμαντα όσο η ηλικία τους. Όμως η σύνδεση γίνεται σαφώς εντονότερη – και άλλο τόσο πολύτιμη – όταν προκύπτει από μια συνισταμένη που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής τους. Για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ο Pabloπρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς, και οι φίλοι του, που επιστρέφουν με τις περιπέτειές τους στο Vodafone TV, επιτυγχάνουν αυτό τον στόχο καλύτερα από κάθε άλλο.

.

Τα πολλά πρόσωπα του αυτισμού

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι, φυσικά, ο Pablo, είναι ένα δημιουργικό, έξυπνο, τρυφερό και γεμάτο φαντασία αγόρι, που ζωγραφίζει τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται μέσα από τα μάτια του. Χρησιμοποιώντας τις μπογιές του μετατρέπει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και ζωντανεύει τα συναισθήματά του. Έτσι, καταφέρνει να αντικρύσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση!

Στο χαρτί δημιουργεί ήρωες, που όλοι τους εκφράζουν μια διαφορετική εκδοχή του αυτισμού. Ο Τανγκ ο ουρακοτάγκος είναι γεμάτος ενέργεια και εξαιρετικά εξωστρεφής, το Ποντίκι δεν αντέχει τους δυνατούς θορύβους, η καμηλοπάρδαλη είναι γεμάτη γνώσεις, δεν μπορεί να συγκρατηθεί και να μην τις μοιραστεί και δεν αντέχει τις ανοησίες.

Όλοι μαζί μαθαίνουν να διαχειρίζονται όχι μόνο τις ξεχωριστές προκλήσεις που κρύβει για εκείνους η καθημερινότητα, αλλά και ο ένας τις ιδιαιτερότητες του άλλου – και ένα πλήθος από καινούργια ενδιαφέροντα που δεν σχετίζονται άμεσα με τον αυτισμό. Η βραβευμένη ως Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019, που έχει στο ιστορικό της και μια υποψηφιότητα για Bafta, προβάλλει με άλλα λόγια την μορφή του αυτισμού που πραγματικά δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε: εκείνη που εντάσσεται σε μια φυσιολογική – αν και σαφώς διαφορετική – καθημερινότητα, χωρίς να εμποδίζει τα άτομα που τη βιώνουν από το να εξερευνούν τον κόσμο, να αναπτύσσουν σχέσεις και να γίνονται πρωταγωνιστές της ζωής τους.

Φαντασία, ζωντάνια και ομορφιά

Οι συναρπαστικές περιπέτειες του Pablo δεν είναι τυχαία τόσο ξεχωριστές. Αν και ο επικεφαλής σεναριογράφος της σειράς, Andrew Brenner, είναι νευροτυπικός, συγγραφείς που βρίσκονται στο φάσμα συμμετέχουν σε κάθε επεισόδιο, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ήρωες με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε – ενήλικες ή παιδιά, με αυτισμό ή χωρίς.

Η ταύτιση των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με τον Pablo και τους φίλους του έγινε ακόμη πιο έντονη στη διάρκεια του 1ου κύκλου, από το γεγονός ότι καθένα από τα δεκάλεπτα επεισόδια είχε μεταγλωττιστεί με τη φωνή του Pablo από ένα μικρό αγόρι που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Φέτος, το Vodafone TV δίνει και πάλι την ευκαιρία σε άτομα με την ίδια μοναδικότητα, ηλικίας 6 έως 18 ετών, να δανείσουν τις φωνές τους στους αγαπημένους τους ήρωες για να ζωντανέψουν τις περιπέτειες του 2ου κύκλου, που σύντομα θα είναι διαθέσιμος για προβολή.

Από τις 3 έως τις 31 Οκτωβρίου, όλα τα άτομα που πληρούν τους όρους συμμετοχής (πληροφορίες θα βρείτε εδώ), μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στη μεταγλώττιση του πολυαναμενόμενου 2ου κύκλου, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Οι υπόλοιποι, θα κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, παρακολουθώντας ξανά τα 52 εκπληκτικά επεισόδια του προηγούμενου κύκλου, αλλά και κάνοντας μια γενναία βουτιά στο ατέλειωτο παιδικό περιεχόμενο του Vodafone TV. Άλλωστε, πέρα από τον πλούσιο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων και καναλιών για όλες τις ηλικίες που συναντούσαμε μέχρι πρόσφατα στην πλατφόρμα, πλέον μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσα από αυτή και το αποκλειστικό περιεχόμενο του Disney+ που πρόσφατα έφτασε στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, βρίσκουμε HBO και Disney+ μαζί, με μεγάλα blockbusters, δημοφιλείς ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ και ανατρεπτικές πρεμιέρες, που θα καλύψουν τα γούστα όλων – ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Φυσικά, εκεί παραμένουν και οι αμέτρητοι on demand τίτλοι που ανανεώνονται κάθε μήνα.

Δεν είστε ακόμη συνδρομητής; Αρκεί να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο σε Fiber 100 ή 200 για να αποκτήσετε το Vodafone TV Δώρο, με Disney+ και HBO μαζί, για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου σας.

Ανακαλύψτε τα νέα πακέτα Vodafone TV.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024