Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Συγκινητική η αντάποκριση του κοινού

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Συγκινητική η αντάποκριση του κοινού

Το φεστιβάλ παρά τις δύσκολες μέρες που πραγματοποιήθηκε έγινε πόλος έλξης τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε φέτος κάτω από τη βαριά σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη. Άνοιξε τις πύλες του τη δεύτερη μέρα του Μάρτη και διήρκησε 10 ημέρες με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών αν και πολλές ακυρώσεις εκδηλώσεων (τόσο της έναρξης όσο και λήξης) λόγω των τραγικών γεγονότων. Ωστόσο, τα ντοκιμαντέρ μάς προσέφεραν καταφύγιο και επιχείρησαν να μας δώσουν μια νότα ελπίδας.

Αυξημένη προσέλευση κατά 11,2%

Οι θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα επείγοντα κοινωνικά θέματα που ανέδειξαν τα έργα και συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με τους δημιουργούς. Συνολικά 55.400 άτομα παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις της Αγοράς. Σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 11,2% στην προσέλευση, πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

220 προβολές σε φυσικούς χώρους

Προβλήθηκαν, συνολικά, 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ενώ 147 ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δέκα masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις με θέμα τη βιωσιμότητα, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου συνεχίστηκαν οι προβολές των ταινιών των τμημάτων Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη, δίνοντας την δυνατότητα σε θεατές από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες που καταπιάνονται με θέματα που μας αφορούν όλους.

670 συναντήσεις 407 επαγγελματιών

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 670 συναντήσεις ανάμεσα σε 407 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οκτώ Agora Talks και τέσσερις παρουσιάσεις που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024