ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής και παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά
Δείτε ποια προϊόντα ανακαλούνται
Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής, από την Πολωνία, αποφάσισε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία OSTROVIT 5-HTP της εταιρείας OSTROVIT.
Οπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός, στο εν λόγω προϊόν ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη ουσία 5-HTP (εκχύλισμα του Griffonia simplicifolia) (novel food). Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.
«Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την
ενημέρωση του ΕΟΦ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ανάκληση και φαρμάκου για την καρδιά
Επιπλέον ο ΕΟΦ, αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης . Το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται για καρδιακές παθήσεις.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.
Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442