Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλκης Καμπανός: «Ο Άλκης δεν θα ζούσε ακόμη και εάν η επίθεση γινόταν έξω από νοσοκομείο» - Σοκάρει η κατάθεση της ιατροδικαστού

Άλκης Καμπανός: «Ο Άλκης δεν θα ζούσε ακόμη και εάν η επίθεση γινόταν έξω από νοσοκομείο» – Σοκάρει η κατάθεση της ιατροδικαστού

Η ιατροδικαστής έκανε λόγο για το τραύμα στο κεφάλι του Άλκη το οποίο δεν ήταν εμφανές εξωτερικά

Την ένταση και το μένος των χτυπημάτων που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός, την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής Λήδα- Καλλιόπη Κοβάτση, η οποία βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα της σημερινής δίκης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η ιατροδικαστής, πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της συμβούλεψε τους γονείς του άτυχου 19χρονου να βγουν από την αίθουσα καθώς οι περιγραφές της θα ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

«Ως μάνα, συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη να βγουν από την αίθουσα. Αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους μας. Σίγουρα δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κοβάτση, όπως αποκάλυψε,  το θανάσιμο τραύμα του Άλκη ήταν στο κεφάλι, το οποίο όμως εξωτερικά δεν ήταν εμφανές.

«Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εσωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο».

Αναφορικά με τα τραύματα στους μηρούς του εξήγησε πως αυτά από μόνα τους δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο.

Όσον αφορά στο τραύμα που είχε στον δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος ήταν 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά.

«Είχε τρώση στη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε.

«Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο στον Άλκη. Το ένα τραύμα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό» είπε η ιατροδικαστής.

«Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω»

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας, εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, η ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματική, εξηγώντας πως ακόμη και έξω από νοσοκομείο να γινόταν η επίθεση και πάλι δεν θα σωζόταν.

«Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω» είπε συγκεκριμένα.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της ιατροδικαστή, καθώς μετά από αίτημα της εισαγγελέως, δόθηκε εντολή να φέρουν στην αίθουσα τα ρούχα του άτυχου 19χρονου, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση της μάρτυρος.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024