Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Λαέ μου μην δώσεις την ευκαιρία στην αντιπολίτευση στις 14 Μαΐου

Ερντογάν: Λαέ μου μην δώσεις την ευκαιρία στην αντιπολίτευση στις 14 Μαΐου

Αιθεροβάμων ο Τούρκος πρόεδρος που στοχεύει η Τουρκία να γίνει μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες

Ομιλία με προεκλογικούς τόνους πραγματοποίησε στα εγκαίνια εγκατάστασης παραγωγής καρβιδίου του βορίου, στην πόλη Μπαντίρμα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να απευθύνει το δικό του μήνυμα στους πολίτες ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, καλώντας τους να «μαυρίσουν» την αντιπολίτευση και εξαπολύοντας πυρά για τα βήματα που δεν προτίθεται να κάνει για την πράσινη ανάπτυξη σε αντίθεση με την κυβέρνησή του, αλλά και στο ενεργειακό κομμάτι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, κάνοντας και αναφορά στο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

«Σύντομα θα συνδέσουμε το δίκτυο της Μαύρης Θάλασσας στο εθνικό σύστημα. Το Πυρηνικό Εργοστάσιο στο Ακουγιού, του οποίου η πρώτη μονάδα θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες και είναι ένα από αυτά τα έργα. Όταν όλες οι μονάδες γίνουν λειτουργικές θα διαδραματίσει έναν σημαντικό και αδιάκοπο ρόλο στην ισορροπημένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας.

Η αντιπολίτευση επισκέπτεται το εργοστάσιο με τους υποστηρικτές της και λέει «δεν θα το κάνουμε αυτό». Ποια είναι η λογική γι’ αυτό;  Όταν όλος ο κόσμος μάχεται για το πώς θα φτάσει στην πράσινη ενέργεια εμείς κάνουμε βήματα γι’ αυτό το ζήτημα και αυτοί λένε δεν θα το κάνουν.

Αγαπητέ μου λαέ, αγαπητέ μου πολίτη, συμπολίτες μου, μην τους δώσετε την ευκαιρία στις 14 Μαΐου. Θα κόψουν ξανά το ηλεκτρικό σε αυτή τη χώρα. Ό,τι και να κάνουν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε για το δίκαιο και τη βούληση των πολιτών. Ό,τι έχουμε υποσχεθεί στο έθνος θα το εκπληρώσουμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στόχος η Τουρκία να μπει στις κορυφαίες 10 οικονομίες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την Turkiye Gazetesi, ξεκίνησε την ομιλία θριαμβολογώντας και αναφερόμενος στη συμβολή της κυβέρνησής του στην ανάπτυξη της Τουρκίας.

«Η δυνατή υποδομή που φέραμε σε όλους τους τομείς στη χώρα μας, από τις μεταφορές μέχρι την ενέργεια και από τον αθλητισμό μέχρι την κοινωνία ασφάλεια, αποτελεί τη βάση του πλεονεκτήματος», ανέφερε αρχικά και προσέθεσε πως το καρβίδιο του βορίου είναι απαραίτητο για την αμυντική βιομηχανία με τομείς εφαρμογής όπως η θωράκιση και η παραγωγή μηχανικών εξαρτημάτων ανθεκτικών στη φθορά και σημείωσε πως το εργοστάσιο θα έχει «στρατηγική συνεισφορά» στην Τουρκία.

«Οι προσπάθειές μας για την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζονται. Η Τουρκία είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο. Στον κόσμο, είμαστε πλέον μια χώρα που μας δείχνουν με το δάχτυλο. Όταν αναλάβαμε την εξουσία, οι δυνατότητές μας στην αμυντική βιομηχανία ήταν 20%. Τώρα 80%. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε! Και πού θα πάμε ακόμη…! Μαζί με τους φίλους μας θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με καρδιά και με αποφασιστικότητα. Ό,τι υποσχεθήκαμε θα τα υλοποιήσουμε ένα προς ένα ως Λαϊκή Συμμαχία», είπε ακόμα.

«Ως έθνος δεν παραδοθήκαμε ποτέ»

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας να καταστήσουμε τη χώρα μας μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Ούτε οι παγκόσμιες κρίσεις στην υγεία και την ασφάλεια, ούτε οι φυσικές καταστροφές που έχουμε βιώσει, ούτε τα άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν από αυτόν τον στόχο. Υποφέραμε δύο χρόνια από τον Covid-19. Μόλις τελειώσαμε από αυτό, ήρθαμε αντιμέτωποι με ακόμα μία δυσκολία, από την οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε παραχωρήσεις στο τρίγωνο, επιτόκια, ισοτιμία, πληθωρισμός. Την ώρα που ανακάμπταμε από αυτό μας χτύπησε η καταστροφή του αιώνα με τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Οι πλημμύρες εξαιτίας των δυνατών βροχών προκάλεσαν νέα καταστροφή μετά την καταστροφή στην περιοχή των σεισμών», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπογράμμισε πως «ως έθνος δεν παραδοθήκαμε ποτέ στις δυσκολίες και αντισταθήκαμε με πίστη και θάρρος».

«Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Αφενός απομακρύνουμε τα συντρίμμια του σεισμού, αφετέρου δημιουργούμε συγκεκριμένα προσωρινά καταφύγια και ξεκινάμε την κατασκευή μόνιμων κατοικιών. Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να πεινάσουν, τους παρέχουμε δουλειές και προσπαθούμε να απαλείψουμε όσα άφησε πίσω της η καταστροφή», προσέθεσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι κατασκευάστηκαν πόλεις με σκηνές και κοντέινερ, ώστε οι πολίτες να μην νιώσουν ότι αφήνονται στο «έλεος του χειμώνα», ενισχύοντας παράλληλα τις ελπίδες των ανθρώπων. «Οι άνθρωποί μας, που πήγαν σε άλλα μέρη λόγω της αναταραχής που προκάλεσαν οι σεισμοί, επιστρέφουν σιγά σιγά στις πόλεις τους», είπε.

«Επιτρέψτε μας για έναν χρόνο να εργαστούμε και ελπίζω ότι θα τελειώσουμε τις μόνιμες κατοικίες σε ένα έτος. Φτιάχνουμε προκατασκευασμένες πόλεις». Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον «αιώνα της Τουρκίας».

«Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τον τουρκικό αιώνα, δημιουργώντας νέους, ασφαλείς και ειρηνικούς οικισμούς με τις κατοικίες, τους χώρους εργασίας, τις υποδομές και τις κατασκευές τους και αναβιώνοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο των πόλεών μας», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024