Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο στη Φλόριντα θα απαγορεύει σε κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο στη Φλόριντα θα απαγορεύει σε κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο

Αν ψηφιστεί, θα απαγορεύει να μιλάνε για την περίοδό τους στο σχολείο, όταν αρχίζουν να έχουν για πρώτη φορά.

Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα εισάγουν και προωθούν ένα κύμα νομοσχεδίων σχετικά με το φύλο και τη διαφορετικότητα, ένας βουλευτής τους παραδέχτηκε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική υγεία θα απαγορεύει στα κορίτσια να μιλούν για την περίοδό της στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Υποεπιτροπής Ποιότητας Εκπαίδευσης του Σώματος της Φλόριντα την Τετάρτη, η βουλεύτρια των Δημοκρατικών Ashley Gantt ρώτησε τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό της, Stan McClain, σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία του που θα περιόριζε ορισμένα εκπαιδευτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα κρατικά σχολεία, την οποία οι Δημοκρατικοί και οι επικριτές έχουν παρομοιάσει με την απαγόρευση βιβλίων.

Το βουλευτικό νομοσχέδιο 1069 θα απαιτούσε επίσης ότι οι οδηγίες για τη σεξουαλική υγεία, όπως η εκπαίδευση για την υγεία, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και η ανθρώπινη σεξουαλικότητα, «να εμφανίζονται μόνο στις τάξεις 6 έως 12», κάτι που ώθησε τον Gantt να ρωτήσει εάν η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγόρευε στα νεαρά κορίτσια να μιλούν για τις περιόδους τους στο σχολείο όταν αρχίζουν να τις έχουν για πρώτη φορά.

«Λοιπόν, εάν τα μικρά κορίτσια βιώσουν τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο στην πέμπτη τάξη ή στην τέταρτη δημοτικού, αυτό θα απαγορεύσει σχετικές συζητήσεις αφού είναι σε μικρότερη τάξη από την έκτη δημοτικού;» ρώτησε ο Γκαντ, σύμφωνα με τη Washingtop Post.

Ο ΜακΚλέιν απάντησε: «Θα μπορούσε».

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος που εκπροσωπεί την Οκάλα της Φλόριντα διευκρίνισε αργότερα ότι «δεν θα ήταν πρόθεση» του νομοσχεδίου να τιμωρήσει τα κορίτσια αν απευθύνονταν στους δασκάλους με ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την περίοδό τους, προσθέτοντας ότι θα ήταν «δεκτικός» σε τροπολογίες αν προέκυπταν. Το νομοσχέδιο κατέληξε να περάσει, με ψήφους 13-5, την Τετάρτη, καθώς οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποτελούν την υπερπλειοψηφία στην αίθουσα.

Η Άσλεϊ Γκαντ κατήγγειλε το νομοσχέδιο στην Washington Post ως «εξωφρενικό».

Τις ενστάσεις της επανέλαβαν υποστηρικτές όπως η Άννι Φιλκόφσκι, διευθύντρια της Florida Alliance of Planned Parenthood Affiliates, η οποία δήλωσε ότι «οι νέοι της Φλόριντα θα υποφέρουν αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος».

Το προτεινόμενο νομoσχέδιο του ΜακΚλέιν συγκαταλέγεται μεταξύ μιας σειράς νέων νομοσχεδίων που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους και αφορούν θέματα Παιδείας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την απαίτηση από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν αντωνυμίες που αντιστοιχούν στο φύλο των παιδιών, όπως αυτό αποδίδεται κατά τη γέννηση.

Παιδεία με περιορισμούς

Δημοκρατικοί, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ υποστηρίζουν ότι τα νομοσχέδια των Ρεπουμπλικάνων θα περιορίσουν την ικανότητα των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τα παιδιά με ειλικρίνεια.

Η αρχή της εμμήνου ρύσης (menarche), όταν δηλαδή τα κορίτσια αρχίζουν για πρώτη φορά να έχουν περίοδο, συνήθως συμβαίνει μεταξύ 10 και 16 ετών, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Γιατροί, γονείς και μελέτες από όλο τον κόσμο ανέφεραν ωστόσο μια αύξηση των περιπτώσεων πρώιμης εφηβείας για τα κορίτσια στη διάρκεια της πανδημίας, με ορισμένα να έχουν περίοδο από 8 ετών.

Ο περιορισμός των κοριτσιών από το να μιλούν για την περίοδό τους στο σχολείο δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο νομοσχέδιο του ΜακΚλέιν, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, αφού καλεί επίσης τα σχολεία να διδάσκουν ότι «το φύλο καθορίζεται από τη βιολογία και την αναπαραγωγική λειτουργία κατά τη γέννηση» και «αυτοί οι αναπαραγωγικοί ρόλοι είναι δυαδικοί, σταθεροί και αμετάβλητοι».

«Ελπίζω να καταλάβουμε όλοι ότι αφαιρούμε από τα παιδιά μας την ικανότητα να είναι κριτικά σκεπτόμενα, λέγοντάς τους ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την αθωότητά τους», σχολίασε η Άσλεϊ Γκαντ, η οποία εκπροσωπεί το Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακρόασης. «Μια μέρα θα γίνουν ενήλικες και πρέπει να είναι ενημερωμένοι ενήλικες».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024