Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Έρευνα των ΗΠΑ για κατασκοπεία Αμερικανών δημοσιογράφων

TikTok: Έρευνα των ΗΠΑ για κατασκοπεία Αμερικανών δημοσιογράφων

Υπάλληλοί της εταιρείας είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών δημοσιογράφων.

Η είδηση της ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα έχει γίνει πρώτο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ, όμως φαίνεται πως δεν είναι μονάχα οι ελληνικές Αρχές που τους απασχολεί το θέμα της κατασκοπείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φαίνεται να διερευνά την παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δημοσιογράφων που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας, από την κινεζική εταιρεία που κατέχει το TikTok, σύμφωνα με τους New York Times.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, φαίνεται να συνδέεται με την παραδοχή τον Δεκέμβριο από την εταιρεία ByteDance, ότι οι υπάλληλοί της είχαν λάβει ακατάλληλα τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών TikTok , συμπεριλαμβανομένων των δύο ρεπόρτερ και μερικών συνεργατών τους.

Το ποινικό τμήμα του τμήματος, το FBI και ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ερευνούν την ByteDance, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο και έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας.

Πώς ενδέχεται να δρα η Κίνα

Η επιβεβαίωση της έρευνας έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος σκληραίνει τη στάση του να αναγκάσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το TikTok.

Περιλαμβάνουν φόβους ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιεί τη δημοφιλή υπηρεσία βίντεο για να συλλέγει δεδομένα ή να κατασκοπεύει Αμερικανούς, να υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να ενθαρρύνει τους εθισμούς στο διαδίκτυο μεταξύ των νέων.

Η ομοσπονδιακή ποινική έρευνα ήρθε στο φως και από το περιοδικό Forbes. Η δημοσιογράφος που έγραψε το ρεπορτάζ είπε ότι ήταν ένα από τα άτομα των οποίων τα δεδομένα παρακολουθούνταν.

Οι υπάλληλοι της ByteDance που εμπλέκονται στην παρακολούθηση, οι οποίοι αργότερα απολύθηκαν, προσπαθούσαν να βρουν τις πηγές των ύποπτων διαρροών εσωτερικών συνομιλιών και επαγγελματικών εγγράφων σε δημοσιογράφους. Απέκτησαν πρόσβαση στις διευθύνσεις IP και άλλα δεδομένα των ρεπόρτερ και των ατόμων με τα οποία συνδέθηκαν μέσω των λογαριασμών τους στο TikTok.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024