Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΕΦ: Στρατηγική η σημασία της φαρμακοβιομηχανίας στις έκτακτες ανάγκες

ΠΕΦ: Στρατηγική η σημασία της φαρμακοβιομηχανίας στις έκτακτες ανάγκες

Η βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ευρώπη στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης της Medicines for Europe

Η πρόσβαση των ασθενών στα απαραίτητα φάρμακα και η αλλαγή της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής πολιτικής, πρέπει να εγγυηθούν την ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα της φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών και των συστημάτων υγείας.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου γενοσήμων φαρμάκων Medicines for Europe στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας την ανάγκη για ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνα σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη.

Με αφορμή την αναθεώρηση του σχετικού κανονισμού για την ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική, η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου -ως μέλος της Medicines for Europe- υπογράμμισε τη σημασία παροχής κινήτρων στις φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου αυτές να επαναπατριστούν στην Ευρώπη και να επενδύσουν, διασφαλίζοντας την επάρκεια φαρμάκων για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τρύφων τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της παραγωγής φαρμάκων και πρώτων υλών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης παρουσιάστηκαν ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης γραμμής στην Ευρώπη. Η χώρα μας δεν αντιμετώπισε παρόμοια ζητήματα, καθώς διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση.

Στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της ΠΕΦ με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν επίσης η ανάγκη αναγνώρισης του φαρμακευτικού κλάδου ως στρατηγικής σημασίας για τα ευρωπαϊκά σχέδια έκτακτης ανάγκης, η λήψη μέτρων για το μετριασμό των επιπτώσεων στο κόστος των αγαθών και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στα μοντέλα προμήθειας και τιμολόγησης των φαρμάκων.

Στις συναντήσεις ο κ. Τρύφων συζήτησε επίσης την ανάγκη για εξισορρόπηση των περιβαλλοντικών στόχων της Ε.Ε. με την ευρωπαϊκή στρατηγική φαρμάκου, με απώτερο στόχο την αποφυγή δημιουργίας εμποδίων στην πρόσβαση των ασθενών σε απαραίτητα φάρμακα και θεραπείες.

Η ΠΕΦ στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Medicines for Europe, ως εθνικός σύλλογος και μέλος του Ευρωπαϊκού συλλόγου γενοσήμων φαρμάκων,  βιο-ομοειδών και φαρμάκων προστιθέμενης αξίας συμμετέχει ενεργά στον Ευρωπαϊκό διάλογο για την αναθεώρηση του Γενικού Κανονισμού Φαρμάκου της Ε.Ε.. Συνολικά τα μέλη της Medicines for Europe, προμηθεύουν το 70% των φαρμάκων που διατίθενται στην Ευρώπη, τα οποία παράγονται σε 400 ευρωπαϊκά εργοστάσια και απασχολούν 190.000 άτομα σε θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

O ισχυρός άνδρας της Ολυμπιακού βρέθηκε δίπλα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024