Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αμερικανική «προβοκάτσια» χαρακτηρίζει το περιστατικό με το drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσία: Αμερικανική «προβοκάτσια» χαρακτηρίζει το περιστατικό με το drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε το περιστατικό με το αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ αφότου κλήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί «προβοκάτσια» το περιστατικό με το ρωσικό μαχητικό Su-27 και το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

«Προβοκάτσια»

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) αφότου κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι το αμερικανικό MQ-9 Ripper συνετρίβη εξαιτίας της πρόσκρουσης μ’ ένα ρωσικό μαχητικό Su-27, εκδοχή την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε συνεπεία απότομου ελιγμού.

Τι λένε Ρωσία και ΗΠΑ

Στο πρώτο και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σχόλιό του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή με το MQ-9 και υποστήριξε ότι το αμερικανικό UAV παραβίασε ζώνη προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων.

Κατά τη ρωσική πλευρά, «το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, λόγω απότομου ελιγμού του, περιέπεσε σε ανεξέλεγκτη πτήση με απώλεια ύψους και κατέπεσε στην υδάτινη επιφάνεια».

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, «δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 πραγματοποίησαν μία επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ που διεξήγαγε επιχείρηση αναγνώρισης και παρακολούθησης σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024